Pucharu Carlig. Zdecydowałem postawić na gospodarzy po tym jak zobaczyłem jak grali w poprzednich rundach. Co więcej jutro w drużynie gości nie zagrają pierwszo planowi zawodnicy tacy jak Henry,Rosicky, Ljunberg, Lehmann, Gallas. Moim zdaniem to wystarczy żeby postawić na 1 tym barzdziej ,żę trener Charltonu chce odpuścic sobie te rozgrywki.
08.11.2006r. 04:30 # San Jose - Minnesota # poniżej 5.5 bramek # 1.76 # 10 # Gamebookers
Jest to zdarzenie, które gram w "realu" za prawdziwą kase wiec mam nadzieje, że wejdzie. Typując wynik ponizej 5.5 bramki sugerowałem się tym, że Minesota zaliczała ostatnio same overu więc teraz pewnie przyjdzie czas na under. Natomiast drugim argumentem przemawiającym za takim rezultatem w dzisiejszym spotkaniu jest to, ze w meczach rozgrywnach w ubiegłych sezonach w San Jose zazwyczaj padały undery. Mam nadzieję, że dziś też wpadnie mało bramek. Powodzenia!
OSTATNIE MECZE rozgrywane w SAN JOSE:
San Jose Minnesota 1:4
San Jose Minnesota 2:3OT
San Jose Minnesota 1:3
San Jose Minnesota 3:4
San Jose Minnesota 4:0
San Jose Minnesota 4:1
San Jose Minnesota 2:4
San Jose Minnesota 0:2
San Jose Minnesota 0:0
Tak więc sprawdziły się moje wczorajsze przewidywania i Gwiazdy przegrały batalię w Vancouver. Dziś teoretycznie słabszy przeciwnik a więc powinno być łatwiej. Przyjezdni już naprawdę dawno nie przegrali dwóch meczów z rzędu i nie sądzę aby się to dzisiaj stało
08.11.2006 22:00# Barcelona -2 vs. Badalona +2 # 2 # 2.2 # 10 # Pointbet
Barcelona już w pierwszym meczu miała sporo problemów z ekipą Badalony, której ogromna determinacja napsuła mistrzom Hiszpanii sporo krwi. Katalończycy wygrali jednak 2:1, i dziś mogą sobie pozwolic na oszczędzanie sił. Rijkaard powołał na ten mecz tylko 3-ech piłkarzy z pierwszego składu. Reszte uzupełniają piłkarze z tragicznie spisującej się w lidze Barcy B. Dla piłkarzy Badalony przyjazd na Camp Nou to ogromne wydarzenie i napewno dadzą z siebie wszystko. Barca traktuje rewanż z przymrużeniem oka, i myśle, że jednobramkowe zwycięstwo w zupełności ją zadowoli.
Typy: 5/6 +1 w toku
Zainwestowanych: 60
Wygranych 102.5
Zysk: 42.5
Yeld: 71%
Jeszcze wczoraj zastanawialem sie nad postawieniem na jednobramkowe zwyciestwo Wisly po pieknym kursie 3.6.Ale im wiecej mysle o tym meczu tym bardziej czuje ,ze moze dojsc do sporej niespodzianki.Jak wiemy puchary rzadza sie swoimi prawami , co udowodnila np. Legia przegrywajac z 3ligowym Sanokiem.Dzisiejszy przeciwnik Wisly jest aktualnie v-ce liderem 2ligi a w dzisiejszym meczu zagra oslabiony brakiem kontuzjowanego T. Sokolowskiego.Ruch ma jednak w skladzie kilku doswiadczonych w 1 ligowych bojach zawodnikow , jak np. Grzyb , Mikulenas.Warto wymienic jeszcze dwa nazwiska to mlodzi utalentowani Cwielong i Ludzinski.Tym pierwszym ponoc interesuje sie wlasnie Krakowska Wisla.Z kolei wislacy przystapia do meczu bez trzech wyrozniajacych sie ostatnio najwyzsza forma Dolhy , Clebera ,Blaszczykowskiego.Jak wiemy Wisla musi godzic wystepy w lidze z Pucharem UEFA , zawodnicy napewno maja swiadomosc ,ze te rozgrywki sa wazniejsze od PP i swiadomie lub nie beda chcieli dzis wygrac jak najmniejszym nakladem sil.Jak to sie czesto konczy dla potencjalnego faworyta dobrze wiemy.Z sympatii dla Wiselki najlepszym dla mnie rozwiazaniem byloby jednobramkowe zwyciestwo i na to licze.
20:00 08.11.2006 # Arminia Bielefeld - Hertha Berlin # 1 # 2.45 # 10 # Bet-at- Home
Gospodarze z sezonu na sezon spisują sie coraz lepiej. Hertha takzę w tym sezonie powróciła to czołówki. Jednak ostatnie dwa spotkania przegrała na stadionie w Bielefeld.
W tym roku także nie wygrała jeszcze meczu na wyjeździe i o zwycięstwo dzis też bedzie ciezko gdyz Arminia ma bilans 4-0-1 i odprawiła już bayern i nadzwyczaj dobrze spisujący sie Cottbus (Brema - Cottbus 1-1 wiec jest się czym chwalić). Porażke zaliczyli tylko ze Stuttgartem który jest też w dobrej formie a Arminia jeszcze wtedy była w słabszej dyspozycji. Daje ten mecz także dlatego, gdyż już sporo spotkan o wyskich kursach straciłem i dziś także daje ten mecze za 20 zł z dwoma innymi meczami. Ale o tym w prywatnych typach.
Oddanych typów: 1/1 + 1 w toku
Zainw: 10 + 10
Wygranych: 19
Zysk: +9
Yeld: + 90%
Everton podchodzi do tych rozgrywek w miarę poważnie i zamierza zagrać pełnym składem. Arsenal odpuszcza zdecydowanie i daje pograć młodym zawodnikom, którzy z reguły nie mieszczą się do wyjściowej jedenastki. Nie przesądza to oczywiście wygranej Evertonu, zwłaszcza dwoma bramkami, ale skoro ostatnio w lidze potrafili pokonać Sheffield i Liverpool co najmniej dwoma golami, to teraz jest to również jak najbardziej możliwe.
Mecz pucharu Danii. Druzyna gospodarzyu to obecnie zespol zajmujacy 3 lokate w lidze.Pomimo tego ze jest to puchar sugeruje sie statystykami ligowymi tak wiec Odense w ostatnich 5 meczy zdobyla 10 pkt zas Brondby zaledwie 2. W ostatnich 5 meczach u siebie Odense nie ponioslo porazki. Dodac do tego mozna fakt ze w ostatnim meczu tych druzyn ktory odbyl sie 10 dni temu wygralo Odense. Oczywiscie dochodzi do tego rowniez fakt iz w bramce Odense stoi polak Arkadiusz Onyszko co powoduje ze w tym meczu wedlug mnie zwyciezy Odense.
Wysłany: 2006-11-08, 14:03
8.11.2006 20.00 # M. Sharapova vs K. Clijsters # 2:0 # 2,28 # 10 # Pinnacle
Sharapova w gazie i właściwie to można już obstawiać, że wygra finał cyklu WTA. Nie widzę nikogo, któ mógłby jej w tym zagrozić, no bo przecież nie Belgijki, które miały kontuzje, ani Mauresmo, która gra na koniec sezonu katastrofalnie. Pietrova? Jeszcze nie w tym roku. A Sharapova chyba zdaje sobie sprawę, że jest najmniej poobijana po sezonie i ma wielką szansę na wygranie finału. Clijsters po 2 miesiącach przerwy, wygrała turniej u siebie, ale przeciwniczek nie miała zbyt wymagających. Według mnie spokojne 2:0, bo Belgijka bije mocno, ale rzadziej trafia w kort, a częściej w auty.
Oddanych typów: 3/7 + 1 w toku
Zaiwnestowanych: 70
Wygranych: +63,18
Zysk: -6,82
Yeld: 0%
Wysłany: 2006-11-08, 15:40
20:30 08.11.06 # Portland San Antonio - Ciudad Real # under 56,5 # 1.85 # 10 # Gamebookers
Pilka reczna. Dwie czolowe druzyny ligi hiszpanskiej. Obie swietne w defensywie. Dzis spotkanie na szczycie. Dobrze wiemy, ze w takich meczach druzyny sa podwojnie zmotywowane i bardzo czesto graja bardziej skupione w obronie. Dzis przewiduje podobny scenariusz. Zwlaszcza, ze az 10 na ostatnich 11 spotkan pomiedzy tymi ekipami konczylo sie mniej niz 56 bramkami. Zarowno statystyki jak i obecna, swietna dyspozycja obu bramkarzy sklania mnie na postawienie na under 56.5.
Spotkanie drugiej kolejki fazy grupowej turnieju WTA Sony Ericsson Championships ktory aktualnie odbywa sie w Madrycie. W pierwszej kolejce Sharapova pokonala Dementieva co niespodzianka nie bylo - teraz zagra z wracajaca po kontuzji Clijsters. Napewno rosjanka jest faworytka ale Clijsters to zawodniczka duzo lepsza tyle ze nie w pelni kondycji. jak dla mnie mecz bedzie wyrownany - Clijsters potrafi grac przeciwko Marii co udowodnila juz nie raz na twardej nawierzchni. Mysle ze ten turniej bedzie ukoronowaniem dobrego sezonu dla Belgijki - polecam zagrac.
Oddanych typów: 0/2 + 1 w trakcie
Suma zainwestowanych stawek: 20
Wygranych stawek: 0
Zysk: -20
Yeld: -100%
Wysłany: 2006-11-08, 16:51
23.45 8.11.06 # Internacional RS v Santos # 1 # 1,85 # 10 # Pointbet
Żeby nie było nieporozumień, Pointbet podaje ten mecz na dzisiaj, a inne buki na 0.45 jutro.
Gospodarze notują bardzo dobry finisz w lidze brazylijskiej. 6 kolejnych wygranych i wciąż walka o mistrza jest nierostrzygnięta. Zostało 5 kolejek i mamy mecz na szczycie, do 2 zespołu przyjeżdza 3, ale Santos chyba już spasował, 12 punktów straty jest nie do odrobienia. Zresztą jak można zostać mistrzem mając bilans wyjazdów 3-5-8. Internacional zazwyczaj gra na 0 z tyłu, a jedną lub dwie bramki strzela. W tym meczu także nie należy się spodziewać wielu goli, sądzę że 2:0, może 2:1, ale z pewnością ten mecz gospodarze muszą wygrać.
Oddanych typów: 3/6 + 1 w toku
Zaiwnestowanych: 60
Wygranych: +68,3
Zysk: +8,3
Yeld: 7%
Petrova jest w znakomitej formie. Ostatnio bez najmnieszych problemów wygrala z Mauresmo w dwóch setach 6-2, 6-2. Hingis przegrala Henin-Hardenne 2-6, 7-6, 1-6 i jest kompletnie bez formy. W tym meczu gladko wygra Rosjanka.
Typy: 1/1 +1 w toku
Zainwestowanych: 10
Wygranych 17.50
Zysk: 7.5
Yeld: 75 %