Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj
 Promocje bukmacherskie  Poker  kasyna online  
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
ATP sezon 2010
Autor Wiadomość
ramzes
Profesionalista

Wysłany: 2010-01-04, 18:25   ATP sezon 2010

04.01.2010 19:00 #Gulbis Ernest - Montanes Albert # 2:1 # 4,0 # 10 # Expekt

Postanowiłem dzisiaj zaryzykować i stawiam na tenis w turnieju w Doha gdzie zagra Litwin Gulbis Ernest z Hiszpanem Montanes Alber. W rankingu ATP wyzej jest sklasyfikowany Hiszpan bo na 31 miejscu a Litwin jest 90. Faworyta upatruję w Litwinie poniewaz mecz rozgrywany będzie na kortach twardych otwartych a tam specjalistą jest jednak Gulbis Ernest . Wygrał on juz z dzisiejszym przeciwnikiem przed rokiem na podobnych kortach w Australii bardzo gładko bo 3:0. Spodziewam sie jednak że tak wysoko sklasyfikowany tenisista jak Montanes Albert zdoła jednak wygrać choc jednego seta.

mln 
Megasenior

Wysłany: 2010-01-13, 16:52   

13.01.10 23:00 # Montanes - Lammer # over 21.5 # 1.80 # 10 # bwin

W Aucland o czym juz wczoraj pisałem złożyło się tak że dziś w ćwierćfinale spotkają się takie gwiazdy od szybkich nawierzchni jak: Hiszpan Albert Montanes i Szwajcar Michael Lammer. Na Szwajcara kurs ponad 3, ale zwycięstwo jednak ciężko grać, ponieważ nie jest to aż tak dobry tenisista by ryzykować wygraną. Jednak over 21.5 po 1.80 biorę od razu. Hiszpan pokonał tu dwóch miernych reprezentantów gospodarzy, z każdym z nich męcząc się w jednym secie, Lammer, który przeszedł tu kwalifikacje też nie należy do wielkich specjalistów od tej nawierzchni ale seta jak najbardziej urwać może, w końcu wygrał tu troche spotkań, a nie chce mi się wierzyć by Albercik 3 mecz z rzędu bez straty seta wygrał.

Pseudotyper 
Senior

Wysłany: 2010-01-23, 17:52   

24.01.2010 04:00 #I.Karlovic-R.Nadal # over 37.5 gemów# 1.85 # 10 # Expect

Analiza:Dziś o 4 nad ranem dojdzie do niezwykle interesującego spotkania 1/8 finału Australian Open.Zmierzą się w tym meczu sklasyfikowany obecnie na drugim miejscu w rankingu ATP Hiszpan Rafael Nadal z zajmującym 39 miejsce Chorwackim kolosem Ivo Karloviciem.Przeglądając ofertę na to spotkanie zauważyłem, że linia ustawiona jest bardzo nisko.Bukmacherzy chyba przypuszczają, że mecz zakończy się w 3 setach.Ja jednak uważam, że Karlovic wygra minimum jednego seta. W tym turnieju Ivo pokonał już w 5 setach Radka Stepanka , a w 4 Francuza Bennetau i swojego rodaka Ljubicicia.We wszystkich tych meczach było grubo ponad 30 gemów. Hiszpan Nadal ograł już w tym turnieju Austriaka Łuczaka, Słoweńca Lacko i Niemca Kohlschreibea.Jednak w tym ostatnim meczu Nadal miał już pewne problemy ze swoim przeciwnikiem.Wygrał co prawda w 4 setach jednak w tym meczu było dokładnie 38 gemów.Ilość ta potrzebna jest w tym typie.Szansa jest spora bo jak wszyscy fani tenisa wiedzą to Chorwat dysponuje bardzo dobrym serwisem.Niesamowicie ciężko jest go złamać .Hiszpan dzisiaj powinien wygrać jednak spodziewam się przynajmniej 4 setowego spotkania okraszonego dużą ilością gemów.Szansa na wejście tego typu spora, wszystko zależy od Ivo Karlovicia i jego serwisu.Jeśli będzie na dobrym poziomie to na pewno typ wejdzie.

Pseudotyper 
Senior

Wysłany: 2010-01-25, 18:12   

26.01.2010 09:35 # A.Roddick-M.Cilic ( kto wygra 1 set) # 1 # 1.7 # 10 # Expect

Analiza: Jutro o 09.35 dojdzie do niezwykle ciekawego pojedynku w ćwierćfinale Australian Open rozgrywanego na betonowych nawierzchniach w Melbourne. Zmierzą się w nim Amerykanin Andy Roddick i Chorwat Marin Cilic.O ile obecność Amerykanina w tej fazie turnieju mnie nie dziwi to tyle postawa Cilicia jest dla mnie lekką niespodzianką .Roddicjk pokonał na tym turnieju już Thiemo de Bekkera, Feliciano Lopeza, Thomaza Bellucciego i po 5 setowym boju Fernando Gonzaleza.Prezentował dobrą formę.Cilic dość niespodziewanie ograł del Potro ale także był to wyczerpujący mecz.Jutro nie spodziewam się dużej ilości break pointów w 1 secie.Jeśli jednak ktoś miałby je wykorzystać to właśnie Amerykanin , który w moim odczuciu dużo lepiej się tutaj prezentuje.Ma kapitalny serwis, który trudno złamać.Dlatego uważam, że w pierwszym secie to właśnie Roddick wygra.A jakby nawet był tie break to Amerykanin wie jak w nich grać gdyż ma dużą skuteczność w tego typu rozgrywce.Kurs 1.7 na to zdarzenie to dobra inwestycja.

mln 
Megasenior

Wysłany: 2010-01-25, 23:28   

26.01.2010 05:00 # Roddick - Cilic # 1 # 1.60 # 10 # Gamebookers

Ćwierćfinałowe spotkanie pomiędzy Amerykaninem Andy Roddickiem a Chorwatem Marinem Cilicem. Jestem przekonany że Andy da sobie radę z rywalem, co prawda stracił seta z Lopezem oraz w ostatnim spotkaniu stoczył bardzo wyrównane spotkanie z Gonzalezem, jednak nie jest na pewno po tak ciężkich meczach jak rywal, który 3 kolejne mecze ma bardzo męczące. Cilic nie przekonuje mnie, ponieważ robi więcej UE w meczach, takich typowych UE. Andy jest w formie, zgadzam się że to jeszcze nie jest ten ostateczny Andy, który nadal jest budowany, ale wygląda to dobrze. Myślę, że w 4 setach wygra Roddick, ma wyższy % pierwszego podania w korcie, o ponad 10% w ostatnich dwóch meczach, więcej UE można się spodziewać po Cilicu, wszystko to przełoży się na zwycięstwo Amerykanina.

mln 
Megasenior

Wysłany: 2010-02-10, 11:50   

10.02.10 20:00 # Andreev - Machado # 2:0 # 1.85 # 10 # Gamebookers

Rosjanin Igor Andreev to 41 zawodnik rankingu światowego, natomiast Portugalczyk Rui Machado 124. Igor to tenisista który rozpoznawalny jest przede wszystkim dzięki swojemu fantastycznemu forehandowi, którym potrafi zdemolować takich przeciętniaków jak ten portugalski kwalifikant, do tego bardzo przyzwoity serwis. Dobrze czuje się na kortach ziemnych. Forma jest, w AO dobry mecz z Federerem, tu łatwo pokonał zawsze niebezpiecznego na wolnych kortach Włocha Starace. Z relacji wynika że Machado nic wielkiego nie pokazał w meczu z Danielem. Słaby serwis, dużo skrótów i mozolnego przebijania.

Pseudotyper 
Senior

Wysłany: 2010-02-12, 19:17   

12.02.2010 19:30 # Monfils-Youzhny( 1 set) # 1 # 1.8 # 7 # GB

Już dziś o 19.30 dojdzie do spotkania ćwierćfinałowego w ramach turnieju w holenderskim Rotterdamie.Pula nagród wynosi 1445 tys.USD więc zawodnicy mają o co walczyć.Ja zajmę się jednak dokładniej spotkaniem Francuza Gaela Monfilsa z Rosjaninem Michaiłem Youzhnym.Zdecydowałem się postawić na zwycięstwo Gaela Monfilsa w pierwszym secie bo według mnie na tym turnieju prezentuje się on lepiej od swojego dzisiejszego rywala.Wystarczy spojrzeć na wyniki z dwóch poprzednich meczy obu panów.Rosjanin w pierwszej rundzie męczarnie z Golubevem, którego pokonał w 3 setach:1-6, 7-6, 7-6.Warto zauważyć, jak ''wchodzi'' w mecz Rosjanin który pierwszego seta przegrał do 1.W drugiej zwycięstwo Youzhnemu przyszło już o wiele łatwiej ale przeciwnik nie był ''najwyższych lotów''.Mharsel Khamdanow z Uzbekistanu urwał Rosjaninowi 8 gemów.Oba mecze zwycięskie ale Michaił grał w nich co najwyżej przeciętnie.
Gael na tym turnieju prezentuje się o wiele lepiej.Pokonanie Belga Oliviera Rochusa w 3 setach: 4-6, 6-1, 6-2 czy ogranie reprezentanta gospodarzy Thiemo de Bakkera w dwóch krótkich setach 6-3, 6-2 potwierdzają, że Monfils wraca do formy.Odpoczynek od tenisa widać wyszedł mu na dobre .ten turniej powinien być jego wielkim come backiem do światowego tenisa.
Myślę, że dzisiaj po ciekawym spotkaniu Francuz wyjdzie z niego zwycięsko.Stawiam , że już w pierwszym secie pokona Rosjanina a następnie wygra całe spotkanie.Taki kurs na jego zwycięstwo w 1 secie należy zagrać bo szansa na jego wejście jest naprawdę duża.

gandzioorek
Poczatkujący

Wysłany: 2010-02-23, 09:29   

23.02.2010 14:30 # Tommy Robredo - Julien Benneteau # 2 # 2.30 # 10 # Expekt

Spotkanie pomiędzy hiszpanem i francuzem odbywa się w Emiratach Arabskich o godzinie 14 30 a konktretniej w Dubaiu. Julien ostatnio złapał formę , świadczyć to może finał w Marsyli. Gdzie indziej niż u siebie nie łapać formy na zblizajace sie turnieje pomysleli francuzi i odrazu finał pomiędzy nimi lecz nie taki jak sie spodziewano , miał byc Tsonga - Monfils lub Tsonga - Simon lecz nic z tego Julien Benneteu spotkał sie w finale ze swoim najlepszym kolegą i partnerem w deblu Michaelem Llodrą. Benneteau w tym turnieju pokonał m.in Tsongę i Monfilsa , w meczu z Monfilsem Benneteau spokojnie wygrał mecz 2-0 lecz z Tsongą była wielka męczarnia , wygrał z nim 2-1 (7-6 5-7 7-6) był to mecz na miare finału lecz Llodra też zrobił swoje w półfinale i miał słabszego rywala który nie wymęczył go tak jak Tsonga. W tym turnieju własnie Llodra w pierwszej rundzie zmierzy się z Tsongą. Julien umie grać na twardej nawierzchni zawsze chętnie przyjeżdza do Dubaiu , w tamtym roku był niespodzianką tego turnieju , dotarł aż do 1/8 gdzie wtedy po walce przegrał z Ciliciem 1-2. Robredo w tym turnieju gra pierwszy raz , hiszpan również grał w turnieju we Francji jednak odpadł tam już w pierwszym swoim meczu w tym turnieju ze Zverewem , Robredo ostatnim czasy jest zupełnie bez formy , w Rotterdamie w 2 rundzie z Mayerem , w Australian Open przegrał w 1 rundzie bez wygranego seta , przeciwnie Benneteau w Rotterdamie dotarł do Ćwierćfinału a w Australii przegrał 1-3 w setach w 1/64 z chorwackim gigantem Ivo Karlovicem. Myślę że dyspozycja w której teraz znajduję sie francuz powinna spokojnie przeważyć nad losem tego spotkania. Benneteau jest w świetnej formie i w swoim jednym z ulubionych turnieju napewno nie złoży broni w pierwszej rundzie.

Pseudotyper 
Senior

Wysłany: 2010-03-13, 17:20   

Analiza:Jutro o 02.00 czasu polskiego zostaną rozegrane kolejne mecze drugiej rundy turnieju mężczyzn Indian Wells.Wybrałem spotkanie pomiędzy dwoma Niemcami.Według mnie dużo większe szanse na końcowe zwycięstwo ma Philipp Kohlschreiber.W rankingu ATP jest on obecnie na 31 miejscu.Philipp Petzschner jest aktualnie 23 miejsca niżej.W tym turnieju na razie widzieliśmy tylko grę Petzschnera, któy w pierwszej rundzie wyeliminował Christopha Rochusa.Myślę, że to na pewno wpłynie na jego kondycję i w meczu z Kohlschreiberem pod koniec meczu może zacząć mu brakować sił.Petzschner poza tym w ogóle słabiutko gra na nawierzchnie betonowej na której rozgrywany jest ten turniej.Wystarczy popatrzyć na jego ostatnie osiągnięcia.Porażki w pierwszej rundzie w Derlay Beach, Australian Open, Brisbane świetnie to potwierdzają.W tamtym roku też nie było lepiej.I runda w Tokio, druga runda w US Open to szczyt formy Petzschnera. Kohlschreiber na tym tle wygląda o wiele wiele lepiej.Trzecia runda na Australian Open, półfinał w Auckland czy 1/8 finału w Pekinie.To wszystko pokazuje kto czuje się lepiej na tej nawierzchni.Dodatkowo umiejętności także są po stronie Kohlschreibera.Lepszy serwis, niezła gra w defensywie.To jutro z rana powinno dać pewne zwycięstwo nad Petzschnerem.Według mnie to niezły typ.Polecam Wam go zagrać.

czajekmilenium
Senior

Wysłany: 2010-03-22, 21:59   

Spotkanie: Stephane Bohli vs Bjorn Phau
Typ: 2
Kurs: 1.72
Bukmacher: bet365
Godzina: 23:30

Analiza: Wczoraj zakończył się turniej W Indian Wells, a jeszcze w tym tygodniu wystartuje drugi z Amerykańskich gigantów, turniej w Miami. Obsada pewnie będzie podoba do tej w Indian Wells. Czyli najlepsi tenisiści globu. Jedyne czego sobie zycze i wam. To lepszego turnieju i większych emocji. Jednak skupmy się na kwalifikacjach, bo to poprzedza każdy turniej. W pierwszej rundzie dośc ciekawy mecz. Zaplanowany na koniec dnia. Spotkanie pomiędzy Szwajcarem Bohlim i Niemcem Phau. Reprezentant Niemiec w kwalifikacjach rozstawiony z nr 16. Dziwi mnie, że Phau musi przebija się przez kwalifikacje, bo jeszcze 2 lata temu toczył zacięte mecze z czołówką. Jednak mysle, ze problemów z przejsciem do turnieju głównego nie bedzie miec. Jest to solidy gracz, który walczy o kazdą piłke. Natomiast Szwajcar nic nie pokazuje. Co mogło by przesądzic o jego wygranej w tym meczu . Dla mnie sprawa jest jasna, a kurs bardzo atrakcyjny. Polecam

czajekmilenium
Senior

Wysłany: 2010-03-23, 13:56   

Spotkanie:Illya Marchenko vs Somdev Dev Varman
Bukmacher: bet365
Typ: 2-0
Kurs: 2.75
Czas rozpoczęcia:16:30

Analiza:Ostatni dzień eliminacji w Miami, zagrają Ukriniec i reprezentant Indi. Wyzej w rankingu jest Macharenko, który od pewnego czasu jest coraz bardziej groźnym zawodnikiem dla graczy z pierwszej 20. W 1 rundzie kwalifikacji pokonał bardzo gładko Souza Joao-Olavo gracza z Brazyli. Jego dzisiejszy przeciwnik Dev Varman Somdev, to zawodnik, który do turniejów ATP zachodzi do 2-3 rundy. Jest to gracz, który tenisowo powinien w tym wieku osiągać najlepsze rezultaty. Natomist Ukrainien to młody gracz, który zaczoł wojować od połowy poprzedniego sezonu. W tym sezonie również nie można mieć do niego pretensji o rezultaty, bo w tym sezonie doszedł do ćwierćfinałów dwóch prestiżowych imprez w Marsyli i Zagrzebiu. W Indian Wells odpał podobnie w kwalifikacjach jak jego dzisiejszy przeciwnik. Mysle , ze Ukrainiec odprawi z kwitkiem Dev Varman Somdea.

czajekmilenium
Senior

Wysłany: 2010-03-24, 16:34   

Spotkanie:Michael Llodra - Ryan Harrison
Typ:2-0
Kurs:2.37
Bukmacher: Betsson
Godzina: 17:30

Analiza: Mecz pierwszej rundy, w własnie rozpoczętym turnieju głównym panów. W którym zagraja Francuz Michael Liodra i Amerykanin Rayan Harrison. Dla mnie sytuacja jest jasna i prosta nie wyobrażam sobie, żeby zwycięsca prestiżowego turnieju w Marsyli przegrał dzisiaj w 1 rundzie z 17-latkiem, i ośmieszył się w tenisowym gronie. Co prawda ten tak nie doceniany przezemnie Amerykanin wygrał już w tym roku z Dentem Teylorem. Było tu dużą sensacją, że tak mocno grający Amerykanin Dent nie mógł sobie poradzić z młodym rodakiem. Jednak Dent Teylor to wraca dopiero do śmietanki teniowej po kontuzji. Jednak możliwe, że w tym meczu miały udział osoby trzecie. Licze, na to że Liodra swoim stylem pokona 17-latka 2-0.

czajekmilenium
Senior

Wysłany: 2010-03-31, 19:23   

Spotkanie: Lopez F./Verdasco F. - Almagro N./Robredo T
Typ: 1
Kurs: 1.65
bukmacher:bet-at-home

Analiza: Ćwierćfinaly turnieju w deblu. Ciekawa sprawa, bo zagra 4 Hiszpanów tylko brakuje ich na stołkach sędziowskich i na trybunach. Ale każdy wie jak liczną reprezentacje tenisową liczy Hiszpania i ilu graczy z tego kraju jest w pierwszej 100. Według mnie Lopez i Verdasco są bardziej zgrani, bo graja w reprezentacji jak i w ważnych turniejach. W każdej z par gra jeden zawodnik, który gra w turnieju singlowym. W lepszej sytuacji jest Verdasco, który swój mecz będzie rozgrywał jutro, a przed Almagro bardzo trudny mecz z Roddickiem i w meczu deblowym może poprostu nie mieć siły grac.

Matix66
Doświadczony

Wysłany: 2010-04-12, 17:23   

Troicki V. (Srb) - Kubot L. (Pol)

Typ:2
Kurs:2.34

Powiem od razu, że trochę patriotyczny typ ale może wejdzie miejmy nadzieje, będzie wtedy podwójna radość. Wracając do analizy w pierwszej rundzie turnieju w Monte Carlo spotkają się Troicki z Serbii i nasz reprezentant Łukasz Kubot, niestety nasz nie miał szczęścia w losowaniu i już w pierwszej rundzie trafił na bardzo mocnego rywala a mianowicie Serba, który jest aktualnie na 37 lokacie w klasyfikacji ATP, natomiast Polak awansował na najwyższe miejsce w swojej karierze i zajmuję 41 lokatę. Tak więc ranking nie przemawia za naszym reprezentantem ale mimo wszystko wirze, że wygra ponieważ znajduję się ostatnio w wybornej formie o czym najlepiej świadczy nieustanny marsz w górę rankingu ATP.

czajekmilenium
Senior

Wysłany: 2010-04-24, 11:04   

Spotkanie:Ferrer David - Verdasco Fernando
Typ:2
Kurs: 2.19
Bukmacher: bwin
Godzina: 13:30

Analiza: Pierwszy połfinał turnieju w Barcelonie, w którym zostanie rozegrany mecz pomiędzy zawodnikami z Hiszpani. Pierwszy z nich to obecnie numer 9 V. Ferdasco, którym po Australian Open 2009 i wygranym pucharze Devisa w 2008r stał się gwiazdą narodową. Jego rodak D.Ferrer też jest ważna postacią w hiszpańskim tenisie. Jednak w ostatnim czasie bardzo zgasł. Wielka forma z końcówki sezonu 2007 znikła. I Hiszpan z pozycji nr 4 spadał na dół. Jednak powoli zaczyna grac coraz lepiej. Dzisiejszy ich mecz będzie 10 konfrontacja tych tenisistów, aż 9 razy wygrał Verdasco z czego 2 ostanie mecze. Ferrer w Barcelonie idzie jak burza odprawił dwóch tenisistów ze stanem 6-0 w secie. Verdasco bardzo podobnie małe problemy z J.Melzerem w 3 rundzie, ale ostatecznie znalazł się w półfinale. Jednak uważam, że Verdasco w zadnym z dotychczasowym pojedynków nie zagrał na 100% w przeciwieństwie do Ferrera. Który od początku turnieju gra z pełnym zangażowaniem. Dzisiejszy mecz nie będzie tylko rewalizacja o punkty i pieniądze, ale równiez o miejsce w narodowej kadrze pucharu Devisa. Obecnie to Ferrer z Nadalem są wystawiani przez P.Ribe, który śledzi na tybunach zmagania tenisistów. Myślę, że Verdasco powinien spokojnie pokonac Ferrera, bo za nim przemawia większośc tenisowym argumentów. Mocniejszy forhend i behend, jak i bardziej niebezpieczny serwis

Odpowiedz do tematu