Wysłany: 2009-09-11, 13:45 DEL - Liga Niemiecka 2009/2010
Hamburg Freezers - Eisbaren Berlin 1
Postanowilem sobie postawic na Hamburg mimo ze zapewne padnie sporo bramek i wynik jest ciezki do przewidzenia. Jednak po pierwsze to gospodarz, po drugie sporo goli strzelil jak na dwa mecz z poczatku sezonu, a Eisbaren stracil prawie tyle samo ile Hamburg strzelil. Do tego wszystkie stracili z Kassel ktoe zazwyczaj nie przemecza sie zdobywaniem duzej ilosci punktow i bramek. Typ jest generalnie w ciemno z racji slabej wiedzy kto i jak sie bedzie prezentowal w tym sezonie. Bilans spotkan obu zespolow tez nie pomaga w wyciaganiu wnioskow.
_________________ www.finanz.systempartnerski.pl wejdź i załóż konto, wybierz fundusz emerytalny, ubezpiecz samochód. Bez zbędnych formalności!!!!
Dla obu zespołów będzie to już 18 seria spotkań tegorocznego sezonu. Gospodarze są w tej chwili na 3 miejscu w lidze, ale wygrana może dać im pozycję lidera. Dodatkowo to najbardziej bramkostrzelna drużyna w lidze (17 meczów i 69 goli). Goście spadli właśnie na ostatnią pozycję i chyba dzisiaj na punkty liczyć nie mogą. Oba zespoły jednak mają wysoką średnią goli na mecz, w meczach Panter pada średnio ponad 7 goli, a Hamburga 6,5. Stawiam na over. W tym sezonie w pierwszej rundzie było 5:3 dla Panter.
Kurs może nie jest zbyt wysoki ale mecz wydaję się dość pewny do postawienia i myślę , że śmiało można stawiać poważniejsze sumki . Najlepiej różnicę pomiędzy tymi drużynami pokazują miejsca w tabeli gospodarze zajmują bardzo wysokie trzecie miejsce a goście niestety są na samym dnie tabeli . Kolejnym argumentem przemawiającym za Augsburgiem jest atut własnego lodowiska .
Eisbaren idzie jak burza pokonując rywala za rywalem i nic dziwnego , że zajmują pozycję lidera mimo iż mają dwa mecze mniej od drugiego zespołu . W dzisiejszym meczu na ich drodze stanie dość przeciętnie spisująca się ekipa z Koln mimo iż gra u siebie nie daje im zbyt dużych szans na nawiązanie walki mecz będzie raczej jednostronny i zakończy się wygraną gości .
22.11.2009 14:30 # Hannover Scorpions v ERC Ingolstadt # over 5,5 # 1.55 # 10 # GB
21 kolejka niemieckiej DEL i mecz dwóch zespołów, które zdecydowanie lubią grać widowiskowo. Gospodarze oprócz Kassel mają najgorszą obronę w lidze, stracili 75 goli, goście znowu posiadają najlepszą ofensywę w lidze, strzelili już 82 gole. Średnia bramek padająca w meczach z udziałem goście wynosi 7,45, a dla gospodarzy 7,00 gola/mecz. Tak więc over 5,5 wydaje się małym problemem dla takich drużyn i spokojnie można liczyć na wygraną.
03.12.2009 19:30 # Adler Mannheim v Hannover Scorpions # over 5,5 # 1.55 # 10 # GB
Dwa bardzo bramkostrzelne zespoły zagrają mecz ze sobą. Średnia goli padająca w meczach z udziałem Adler wynosi 6,67, a gości 6,91. Tak więc jest to grubo powyżej zaznaczonej granicy. W tym sezonie w 2 meczach między tymi zespołami było 5:4 i 4:3, a zespoły podzieliły się wygranymi i co ciekawe oba mecze wygrywali goście. Sądzę, że 6 goli nie powinno być problemem dla tych zespołów i zakład będzie trafiony.
W dzisiejszej meczu , zmierza się ze sobą Straubing i Frankfurt . W niemieckim hokeju zdarza się wiele niespodzianek dlatego nie ma tu pewnych meczów ale postanowiłem zaryzykować . Goście mimo trochę gorszej postawy w ostatnich meczach przystępują do tego pojedynku w roli zdecydowanego faworyta . W sumie nie ma nic w tym dziwnego w końcu w tym sezonie spisują się znakomicie i właśnie dlatego zajmują bardzo wysoką trzecią lokatę z niewielką stratą do liderów . Jak już wcześniej wspomniałem goście mają ostatnio mały kryzys o czym najlepiej świadczą trzy ostatnie porażki ale jak wiadomo każdy kryzys musi się skończyć i dzisiaj jest najlepsza okazja , żeby się przełamać i wygrać ten mecz ponieważ rywal nie należy do najsilniejszych . Gospodarze zajmują obecnie dopiero 14 pozycję z minimalną przewagą nad ostatnią drużyną wynoszącą zaledwie jeden punkt . Jedyne co może przemawiać za Straubing to atut własnego lodowiska ale po tak fatalnych wynikach w lidze dopingować swoją drużynę przyjdą tylko najwierniejsi fani a jak wiadomo na dobre i na złe ze swoim klubem jest niewielka liczba kibiców bo przecież nikt nie lubi porażek .
Tak więc podsumowując Frankfurt nie mógł trafić na lepszą okazję do przełamania złej passy.
Myślę , że to wykorzystają bo nawet drużyna z czołówki w słabej formie powinna sobie poradzić z drużyną z dna tabeli .
Kurs nie jest oszałamiający ale mecz wydaje się na dość pewny chociaż ostatnio te najbardziej pewne najczęściej zawodzą ale w końcu to jest tylko sport w , którym wszystko jest możliwe . A wracając do meczu , który odbędzie się jutro wieczorem pomiędzy Kassel i Eisbaren . Niestety gospodarze stoją raczej na straconej pozycji i nie pomogą im nawet kibice , który z resztą aż tak dużo nie będzie bo Kassel spisuje się bardzo słabo w lidze zajmując dopiero 14 miejsce na 15 drużyn . Zaś goście to rewelacja tego sezonu , jak na razie nie zagrożony lider ligi niemieckiej z dużą przewagą w dodatku spisują się ostatnio bardzo dobrze . Jedynym zagrożeniem , że nie wygrają goście jest możliwość zlekceważenia przeciwnika co może się bardzo zle skończyć .
Kolejny dość niski kurs ale myślę , że warto dołożyć do jakiegoś kuponu aby zwiększyć wygraną . A rywalizować będą Hannover i Straubing . W roli zdecydowanego faworyta przystępuj ekipa gospodarzy , która jak dotąd spisuje się całkiem nieźle w lidze dzięki czemu zajmuje 6 lokatę . W dodatku w ostatnim czasie mają doskonałą serię wygranych , którą mają niepowtarzalną szanse kontynuować ponieważ rywal nie należy do zbyt wygórowanych . Co do Straubing to jest to bardzo słaba drużyna jak na ligę niemiecką i całkowicie zasłużenie zajmuję ostatnie miejsce w tabeli .
W dzisiejszym meczu zmierzą się ze sobą najprawdopodobniej drużyny , które stworzą pierwszą parę w play-offach ponieważ spotyka się pierwsza drużyna ligi z dziesiątą a jak wiemy 10 miejsce jest ostatnią lokatą dającą grę w play-offach . Ale wracają do dzisiejszego meczu Eisbaren to zdecydowany lider , który zapewnił już sobie zwycięstwo w rundzie zasadniczej dlatego do tego meczu podejdą bardzo swobodnie i myślę, że pokażą pełnie swoich umiejętności doprowadzają publiczność do szczęścia . Iserlohn raczej w tym meczu
Wybrałem kolejny mecz z ligi niemieckiej tym razem postanowiłem postawić na doskonale w tym sezonie spisujący się Hannover , który zmierzy się z beznadziejnie spisującym się Hamburgiem . Jeżeli chodzi o tabelę to obydwie drużyny dzieli prawdziwa przepaść Hannover zajmuję bardzo wysokie 4 miejsce z minimalną stratą do drugiej drużyny , która wynosi zaledwie jeden punkt zaś Hamburg zajmuje fatalne 14 miejsce z minimalną przewagą nad ostatnią drużyną w tabeli bo zaledwie dwóch punktów a w dodatku 15 drużyna ligi ma 4 mecze od nich mniej . Jeżeli chodzi o bilans ostatnich spotkań Hannover gra rewelacyjnie wygrywając mecz za meczem a Hamburg ma same porażki . Myślę , że nie problem wskazać zwycięzcę tego spotkania , ja stawiam na Hannover .
Jeden z fajniejszych meczy do postawienia w tej kolejce niemieckiej ligi ponieważ wytypowanie zwycięzcy wydaję się dość proste i pewne . Zdecydowanym faworytem tego spotkania są oczywiście goście , którzy grają w tym sezonie rewelacyjnie i w pełnie zasłużenie zajmują pierwsze miejsce w lidze z zdecydowana przewagą na rywalami pozwalającą już myśleć o play-offach . Zaś ich dzisiejsi rywale zajmują aktualnie trochę pechowe 11 miejsce , które niestety nie gwarantuje udziałów w play-offach , a na jaką kol wiek zdobycz w tym spotkaniu nie mają raczej co liczyć. Jeżeli chodzi o bilans ostatnich spotkań to eisbaren wygrało aż 10 spotkań z rzędu co jest dość imponujące a ich dzisiejsi rywale przegrali aż 6 meczy pod rząd . Myślę , że zwycięzca w tym meczu może być tylko i wyłącznie jeden a będzie nim ekipa gości , która bardzo pewnie wygra to spotkanie dziwi mnie aż tak wysoki kurs ale to może tylko i wyłącznie cieszyć bo możemy więcej zarobić .
Wysłany: 2010-01-14, 15:31
Adler Mannheim - ERC Ingolstadt # over 5,5
Dla obu zespołów będzie to 34 kolejka niemieckiej ligi hokeja DEL. W tej chwili goście plasują się wyżej, mają 55 pkt., gospodarze 49 pkt. Ostatnio Adler nie grał meczów ligowych, za to bez powodzenia zagrał w Pucharze Spenglera (2 wygrane, 3 porażki). Za to oba zespoły mają średnią goli zdecydowanie powyżej 6 na mecz. Co więcej goście to najbardziej overowy team w lidze, 136 goli strzelonych (najlepszy wynik w DEL) i średnia 7,45 gola/mecz. W tym sezonie:
20/12/2009 DEL Ingolstadt vs. Mannheim 6:1
25/10/2009 DEL Mannheim vs. Ingolstadt 3:3 4:3 (OT)
Na ostatnie 20 meczów 6 razy było 5 lub mniej goli. Sądzę, że goście zadbają o to, aby w tym spotkaniu padło wystarczająco wiele goli, aby zakład był trafny.
_________________ Życie to nieudany wynalazek diabła.
Kolejny niski kurs ale jak to się mówi grosz do grosza a będzie kokosza . W tym meczu zwycięzca może być tylko jeden a z pewnością będzie nim zespół Eisbaren , który podejmuje na własnej tafli Kassel . Jest to mecz pierwszej drużyny z ostatnią , obydwa zespoły dzieli ogromna przepaść zarówno w tabeli (aż 42 punkty ) , jak również jeżeli chodzi o prezentowaną formę i umijętności . Kassel przegrywa mecz za meczem a Eisbaren odwrotnie wygrywa . Tak samo będzie i dziś , gospodarze łatwo uporają się z rywalami .
Po dłuższej przerwie znowu postanowiłem znowu wytypować coś z ligi niemieckiej zobaczymy jak wyjdzie. Wybrałem mecz Krefeld z Mannheim, jak widać po kursach mecz zapowiada się na bardzo wyrównany co za tym idzie powinien być ciekawy. Jak popatrzymy na miejsca w tabeli to wyżej są goście, którzy zajmują 9 lokatę z dorobkiem 66 punktów zaś ich przeciwnicy są na 12 lokacie i uzbierali jak dotąd 60 oczek. Goście mają ostatnio zwyżkę formy o czym najlepiej świadczą trzy zwycięstwa z rzędu, Krefeld zaś przegrało ostatnie dwa mecze. Myślę, że w tak wyrównanym meczu najważniejsza jest dyspozycja dnia a ostatnie mecze wskazują zdecydowanie na gości i tak bym też stawiał.