Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj
 Promocje bukmacherskie  Poker  kasyna online  
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
DEL - Liga Niemiecka - sezon 2008/2009
Autor Wiadomość
kokocz
Bukmaster

Wysłany: 2008-12-26, 10:17   DEL - Liga Niemiecka - sezon 2008/2009

W tym temacie zamieszczamy wszystkie posty związane z Hokejową Ligą Niemiecką w sezonie 2008/2009.

kokocz
Bukmaster

Wysłany: 2008-12-26, 10:27   

Hannover Scorpions - Krefeld Pinguine

W drugi dzień Świąt rozgrywane jest wiele lig, nie tylko hokejowych. Ja wybrałem hokej niemiecki, a konkretnie mecz Hannover Scorpions - Krefeld Pinguine. Jest to mecz lidera tabeli, czyli Hanoover, który na swoim koncie zgromadził już 64 punkty. Grają w tym sezonie rewelacyjnie i już mogą zaliczyć go do tych lepszych w swojej historii. Grają najlepiej z całej ligi pod względem meczy u siebie. Tam z pośród 15 rozegranych meczy, zdołali wygrać 10 razy, 4 razy remisując i tylko raz przegrywając w stosunku 2:3 z drużyną Adler Mannheim. Na wyjazdach toczy im się tak o, a ich pozycja lidera to przede wszystkim zasługa bardzo dobrego bilansu spotkań rozgrywanych na własnym lodowisku. Szczerze powiedziawszy to właśnie liczę na to dzisiaj bardzo, że pomoże im doping kibiców. Krefeld Pinguine to także zespół z górnej półki. Zajmują bardzo dobrą - 5 pozycję w lidze i rozegrali o jedno spotkanie mniej niż Hanoover. Grali dotychczas 32 spotkań, wygrywali 17 razy, 4 mecze zremisowali oraz doznali 11 porażek. To dobry bilans jak na tą drużynę, lecz dzisiaj grają z liderem i to jeszcze na wyjeździe. W historii spotkań pomiędzy tymi zespołami w tym sezonie odbył się jeden mecze na terenie lodowiska drużyny Krefeld Pinguine, gdzie to Hanoover ograł rywali w stosunku 3:1. W takich meczach bardzo łatwo jest przewidzieć wynik spotkania, a kurs jest bardzo zachęcający. Polecam zagrać na gospodarzy tego pojedynku.

kokocz
Bukmaster

Wysłany: 2009-01-02, 11:14   

Dzisiaj o godzinie 19:30 rozgrywana jest kolejna kolejka I ligi hokeja na lodzie w Niemczech. W większości rozgrywanych dzisiaj meczy w roli faworytów ustawia siędrużyny gospodarzy i tak też zrobiłem ja w meczu Ingolstadt - Augsburg. Ingolstadt to obecnie 14 drużyna ligi, która na swoim koncie zgromadziła do tej pory 42 punkty. Grają bez wątpienia dużo lepiej na własnym obiekcie niż na wyjazdach, dlatego też powinni wykorzystać ten atut. Na własnym lodowisku wygrywali 9 - krotnie, zanotowali 2 remisy oraz doznali 6 porażek. Ich dzisiejszym przeciwnikiem będzie wyżej stojąca w tabeli drużyna Augsburg, którzy zajmują 7 pozycję. Oni tak samo grają dużo lepiej u siebie niż na wyjazdach, a dzisiaj przyjdzie im się zmierzyć na wyjeździe. Tam wygrywali 6 razy oraz przegrali 9 spotkań, przy jednym zanotowanym remisie. W historii spotkań pomiędzy tymi drużynami w tym sezonie odbyły się już dwa mecze, które wyraźnie wskazują nam na przewagę umiejętności tych zespół, które grają na własnym lodowisku. Najpierw Augsburg wygrał u siebie 5:2, a na wyjeździe przegrał w takim samym stosunku. Teraz przyjdzie mi liczyć na powtarzalność tej statystyki. Ja stawiam na 4:2 dla gospodarzy.

grzeg232 
Bukmaster
Król ziemi niczyjej

Wysłany: 2009-01-18, 13:19   

18.01.2009 18:30 # Heilbronner Falken - Fischtown Pinguins # under 5,5 # 2.2 # 10 # bwin

W 2 lidze niemieckiej spotykają się 5 z 7 zespołem. Oba teamy dzieli zaledwie 1 pkt. Ja stawiam na under w tym spotkaniu. Gospodarze mają bilans 22u/12o w tym sezonie. Strzelili zaledwie 86 goli w 34 meczach, najmniej ze wszystkich drużyn. Ponadto stracili 84, lepszą defensywę mają tylko 2 pierwsze zespoły. Goście 15u/18o, ale oni mają czasami mecz, w których tracili lub strzelali 10 goli. Dzisiaj tego na pewno nie będzie, mam nadzieję, że gospodarze podtrzymają świetną passę w obronie, bo w ostatnich 6 meczach stracili zaledwie 7 goli, zresztą goście też nieźle grają bo mają 10 goli po stronie strat. W tym sezonie 5:1 i 2:0.

Raven 
Bukmaster

Wysłany: 2009-01-23, 13:01   

Metro Stars - Hamburg 1

Dusserdorf ma bardzo duży komfort dziś. Gra z rywalem bardzo przeciętnym który wyjazdowe spotkania gra dosyć słabo. W zasadzie bardzo słabo. Do tego na te moment Metro jest w bardzo dobrej formie z 23 pkt zdobytymi w 10 ostatnich meczach. Hamburg co prawda pokonał takie zespoły jak Mannheim, Wolfsburg ale było to na ich lodowisku. Większość zdobyczy punktowej zawdzięczają wygranym u siebie. Mecz z takimi drużynami jak Frankfurt Wolfsburg, Augsburg i Eisbaren kończyły się porażkami. Metro tym zwycięstwem wskakuje na 4 miejsce w lidze, a w przypadku porażki Mannheim nawet na trzecie. Wyrównuje sobie tym samym bilans z pozostałymi rywalami czołówki.

grzeg232 
Bukmaster
Król ziemi niczyjej

Wysłany: 2009-01-23, 19:18   

23.01.2009 19:30 # Heilbronn - Riessersee # 1 # 1.65 # 10 # bwin

Zespół gospodarzy jest na 5 pozycji w 2 Bundeslidze. Goście zajmują 9 pozycję, ale ostatnio mają złą passę, przegrali 5 z ostatnich 6 gier. Za to Riessersee umie grać z zespołem gospodarzy. Od kiedy te zespoły grają ze sobą w tej lidze odbyło się 8 meczów i wszystkie wygrali goście. Tym razem stawiam na przełamanie serii, gospodarze to najbardziej underowy team w lidze, w ostatnich 6 grach stracili tylko 8 goli, a goście znowu w ostatnich 6 grach stracili najwięcej ze wszystkich zespołów w lidze, bo aż 27 goli.

kokocz
Bukmaster

Wysłany: 2009-02-22, 13:35   

22-02-09 18:30 # ERC Ingolstadt - Iserlohn Roosters # 1 # 2.35 # 10 # bwin

Dzisiaj o godzinie 18:30 rozgrywana będzie kolejna kolejka I ligi niemieckiego hokeja na lodzie. Już od 14:30 zacznie się kolejka dwoma meczami, lecz dopiero później się ona rozkręci. Jednym z meczy rozgrywanych w godzinach późniejszych jest mecz analizowany przeze mnie. Stawiam tutaj na gospodarzy i jestem bardzo pewny ich zwycięstwa w dzisiejszej potyczce z Iserholn Roosters. ERC Ingolstadt gra bardzo dobrze ostatnio, w ostatnich rozgranych meczach w lidze na 6 meczy, odnieśli 4 wygrane, a porażki są nieznaczne z dobrym rywalem takim jakim jest Eisbaren Berlin oraz porażka na wyjeździe 5:4 z Augsburg Panthers. Iserlohn w ostatnich 6 meczach w lidze wygra łtylko 2, i zanotował wśród tych sześciu meczy aż 3 remisy. Nie są oni w szczytowej, a co wiecej historia spotkan pomiedzy tymi druzynami wskazuje nam zdecydowanie Inglostadt jako faworyta. Co więcej Inglostadt gra u siebie, więc ich pojedzie !

Raven 
Bukmaster

Wysłany: 2009-02-27, 16:01   

Hamburg - Iserlohn 1

Dobiega końca zasadnicza runda niemieckiej ligi. Dwa mecze do końca i kilka spraw już jest wyjaśnione. Na pewno to kto będzie grał dalej. Iserlohn pięć punktów traci właśnie do Hamburga który walczy o wyższe miejsce niż 10. A do tego jest w dobrej formie przy bardzo słabej dyspozycji Iserlohn na końcu sezonu. Biorąc pod uwagę rozpis meczów gospodarze mogą nawet wejść do pierwsze szóstki kosztem Nuernberg i Frankfurt. Jednak to raczej odległy plan gdyż wiele warunków byłoby koniecznych do spełnienia. Jednak miejsce na 7 miejscu jest bardzo realne. Dużo wyjaśni się już dzisiaj. Prawie na pewno Hamburg wygra gdyż przemawia za tym motywacja i forma.

duszek000 
Megasenior

Wysłany: 2009-03-05, 11:54   

05.03.2009 19:30 # Hamburg Freezers - Frankfurt Lions # Hamburg Freezers -1,5 # 2.60 # 10 # bet365

W pierwszej rundzie kwalifikacyjnej zagrają ze sobą zespoły Hamburgu Freezers i Frankfurtu Lions. Faworytem gospodarze na których też stawiam że wygrają minimum dwoma bramkami różnicy. Hamburg zagra u siebie z Frankfurtem wygrał 13 razy dwa razy remisował i 5 razy przegrywała, to działo sie na przełomie ostatnich 7 lat. Dziś uważam że powinni gładko wygrać. 9 razy wygrali z minimalną przewagą 2 bramek uważam że dziś może się to powtórzyć. Gospodarze ostatnio ograli Adler Mannheim 3:0, a Frankfurt przegrał u siebie 1:2 z Ice Tigers.

Raven 
Bukmaster

Wysłany: 2009-03-09, 13:58   

Frankfurt - Hamburg 1

Frankfurt sprawił zaskoczenie pokonując dwukrotnie Hamburg na ich terenie. Forma obu drużyn tez była skrajnie różna. Hamburg na szczycie a Frankfurt na dole. Jednak gospodarze to silna i doświadczona ekipa zarówno na boisku jak i w zarządzaniu. Wczoraj bez niespodzianek się obyło i Frankfurt przegrał u siebie, co się często zdarza po dwóch meczach wygranych na wyjeździe. Dziś jednak już porażki być nie może bo wtedy awans do 1/4 się oddali. A tak spokojnie wygrają 3-1 i spełnią cel minimum.

kokocz
Bukmaster

Wysłany: 2009-04-03, 14:12   

03.04.2009 19:30 # Eisbaren - Mannheim # 1 # 1.75 # 10 # bet-at-home

Dzisiaj w I lidze niemieckiej odbędzie się dosyć ciekawy, lecz według mnie jednoznaczny mecz pomiędzy Eisbaren a Mannheim. Druzyna z berlina jest faworytem tego spotkania i myślę, że pokaże dzisiaj swoją wyższosc na Mannheim. Dotychczas w tej rywalizacji play-offa wynik jest remisujący (1:1) w dwóch spotkaniach jakie miały miejsce do tej pory. Dzisiaj jednak to Berlińczycy zagrają na własnej tafli i muszą to wykorzystac. Najpierw Eisbaren wygrał u siebie 4;0, aby potem dostać lanie na wyjeździe przegrywając aż1:6. Jak widzimy to gospodarze wygrywają swoje mecze i tak powinno być i teraz !

pepin11
Starszy Junior

Wysłany: 2009-04-07, 15:28   

07.04.2009#19.00#Hannover Scorpions - DEG Metro Stars#1#1.75#10#bwin

Analiza:

Dzisiaj o godzinie 19.00 rozpocznie się mecz pomiędzy Hannover Scorpions - DEG Metro Stars faworytem jest zespoł gospodarzy który w rywalizacji remisuje 2:2.Mój typ to wygrana gdyż grają u siebie co jest wielkim atutem jak wiadomo własna tafla dodaje 1 zawodnika.W rundzie zasadniczej zajeli 2 miejsce z duża przewaga własnie nad swoimi dzisiejszymi rywalami a ich rywale zajęli 4 miejsce.Ostanie mecze gospodrzy to wygrane a więc są w formie a ich rywale to dwie porażki.Do tej pory każda z ekip wygrywała na własnym obiekcie oraz ponosiła porazke na obiekcie przeciwnika.W każdum meczu była lekka dominacja Hanoveru co pokazał ostatni mecz w na wyjezdzie.Zespoł gospodarzy zdaje sie byc u siebie nie do pokonania. w ciagu 26 meczy zanotował raptem 6 porazek w tym trzy po uprzednim remisie.

grzeg232 
Bukmaster
Król ziemi niczyjej

Wysłany: 2009-04-15, 19:29   

15-4-2009 19:30 # DEG Metro Stars - Eisbären Berlin -1.5 # 1 # 1.41 # 10 # bwin

Za kilka chwil zacznie się 4 mecz finału w niemieckiej DEL. Faworytem jest zespół Eisbaren, który prowadzi w tym finale 2:1. Ale w bwin jest handicap +1,5 gola na gospodarzy, którzy nie wydaje mi się, aby stali na straconej pozycji. Do tej pory było 2:3, 3:1 i 1:5. W sezonie zasadniczym co prawda DEG wygrało tylko jeden z 4 meczy z Eisbaren, ale to jest finał, a tutaj mecze rządzą się swoimi prawami. Handicap spokojnie jest do wzięcia, a kurs może niski, ale na ostatni dzień konkursu w sam raz.

Odpowiedz do tematu