Dzisiaj o 23.00 rozpocznie sie mecz ligi światowej pomiędzy Argentina-South Korea faworytem jak dla mnie jest zespół z Argentyny.Ale ja stawiam na zacięta walkę między tymi zespołami i stawiam na over 160.5 chciałem więcej ale uprzedził mnie kolega.Wczoraj stawiałem na ten sam mecz i na taki sam próg i gładko weszło.Analiza ostatnich meczy między tymi zespołami:
Korea Południowa-Argentyna 3:2 20:25 25:22 34:36 25:16 15:13 Total's 231 :plus:
10.07.2009 17:30 # Finlandia v Polska [Game 1] [Exact Score] #3:1 #3,75# 10 #GB
Finlandia v Polska to mecz w ramach Ligi Światowej w siatkówkę. Polska obecnie jest na miejscu drugim w swojej grupie z takim samym dorobkiem punktowym co Finlandia. Nie wierzę żeby polacy ograli finów w tym składzie chociaż jek wiemy potrafimy się mobilizować i różnie wtedy wychodzi. Finowie pokazali jak dotąd zupełnie przyzwoitę siatkówkę oraz to że są zupełnie nie przewidywalni bo potrafią przegrać mecz z Wenezuelą i wygrać z Brazylią. Polacy jak dotąd grają przewidywalnie. Dzisiejsze spotkanie z pewnością nie będzie nudne bo Finowie zrobię wszystko by wygrać. Polacy natomiast w tym składzie mogą jadynie wygrać seta.
11.07.2009 02.00 # USA-Włochy # poniżej 185, 5 punktów # 1,85 # expect #
Jutro o 2.00 nad ranem czasu polskiego zostanie rozegrany pierwszy mecz 5 kolejki w grupie Ligi Światowej w której grają USA, Włochy,Holandia i Chiny.Zdecydowałem się zagrać zdarzenie under 185, 5 punktów w całym meczu.Widzę spora szanse na wejście tego typu. Amerykanie choć grają 2 składem są naprawdę w dobrej formie. Tacy zawodnicy jak Anderson, Patak , Hain jużniedługo będą spokojnie grac w pierwszym składzie.Dodatkowo w ostatnim meczu na zagrywkę wchodził Clayton Stanley.Myślę, że dziś trener da mu pograć więcej co na pewno będzie wielkim handicapem dla Jankes ów.Przegrali oni tylko 2 mecze na 8 .Z Włochami natomiast spokojnie dwukrotnie na wyjeździe poradzili sobie wygrywając 3-1, 3-1.W obu tych meczach był under 185, 5 punktów .Teraz myślę, ze będzie podobnie.Jankesi wspierani przez swoja publiczność powinni spokonjnie jeszcze wyraźniej rozbić Makaroniarzy.Spodziewam się wysokiego zwycięstwa Amerykanów nawet 3-0 w setach co oczywiście da nam under 185, 5pkt.Spokojnie można grac ten typ.
2009-07-11 17:30, Liga Światowa - mężcz., Świat # Finlandia - Polska # Polska @ 2.40 # bwin # 10j
Nie ma co ukrywać dla naszej reprezentacji być może najważniejszy mecz w tej edycji Ligi Światowej. Jeżeli Polska chce zdobyć 2 miejsce w grupie i liczyć na dziką kartę powinniśym dzisiaj wygrać. Oczywiście w razie dzisiejszej porażki nic nie będzie przesądzone, bo za kilka dni podejmować bedzie Suomi w Polsce jednak przy porażce Polaków dzisiaj 3-0 lub 3-1 będziemy musieli wygrać u Siebie dwa mecze równie wysoko. Finlandia jest przed o 2 pkt. Wczoraj Polska przegrała 1-3 ponieważ nie potrafiła kompletnie zablokować rywali. Ich rozgrywający robił co chciał na siatce. Wierzę w to że Castellani dzisiaj pokaże naszym chłopakom wczorajszy mecz i dzisiaj ten element poprawią. Kto oglądał ten wie że mógł być tiebreak zabrakło trochę spokoju u nas w 4 secie przy stanie 25-25 dwa głupie błędy gdy mieliśmy piłkę na siatce. Ale to nic. Dzisiaj potrzebne nam się punkty. Ja wierzę w co najmniej 2 sety co dawało by naszym reprezentantom troszkę spokojniejszą drogę do Polski. Ponad to zauważyłem coś bardzo ciekawego analizując ten mecz. Finlandia w każdej kolejce ma mecz 3 setowy i 5 setowy lub też wygrywa i przegrywa. W 1 kolejce z Wenezuelą 0-3 i 3-1, następnie z Brazylią 2-3 i 0-3, później u Siebie z Wenezuelą 3-2 i 3-0 i ostatnio z Brazylią 0-3 i 3-2. Wierzę w to że dzisiaj będzie powtórka i Polska nie przegra gładko a wygra chociaż w 5 setach.
12.07.2009 07:00 # Korea Południowa v Francja [Game 2] #2 #1,57# 10 #GB
Korea Południowa v Francja [Game 2] to drugie spotkanie w ramach ligi swiatowej sietkówki mężczyzn. W pierwszym spotkaniu wygrali francuzi bo meczu bez historii 3:0 i nie sądzę aby teraz było inaczej. Francuzi wprawdzie deklarowali że nie zależy im na tych rozgrywkach ale w pierwszej rundzie na wyjeżdzie wygrali z Serbią która przewodzi w ich grupie. W następnych rundach pokonywali Argentynę i dwa razy u siebie Koreę. Francja w swej grupie jest na trzecim miejscu i brakuje im 1pkt do Argentyny i 2 pkt. do Serbii. Otworzyła się więc im szansa na awans i nie sądzę aby taka drużyna z tego nie skorzystała. Musi więc wygrać również drugi pojedynek.
Dzisiaj o 16.30 zostanie rozegrane spotkanie pomiędzy Bułgarami a Kubańczykami.Będzie to ich łącznie 4 starcie w tej edycji Ligi Światowej.U siebie Kuba pokonała Bułgarów dwukrotnie 3-1.Wczoraj Bułgarzy zwyciężyli 3-2.Kuba we wczorajszym spotkaniu prowadziła już 2-0 w setach i 19-16 w 3 secie by ostatecznie przegrać.Dziś myślę, że już takiego błędu nie popełnią do ostatniej piłki przypilnują zwycięstwa w tym meczu.Jednak 3-0 dla Kubańczyków się nie spodziewam.Gospodarze choć ostatnimi czasy nie zachwycają to na pewno jednego seta u siebie są w stanie ugrac.Na więcej ich raczej stać nie będzie bo Kuba to naprawdę niezła drużyna, jeśli popracują nad koncentracją to mogą być groźni dla każdego.Dodatkowa motywacją może być fakt, że zwycięstwo za 3 punkty może ostatecznie przypieczętować awans Kubańczyków do turnieju finałowego Ligi Światowej.Wynik 3-1 dla Kubańczyków jak dla mnie jest najpewniejszym wynikiem w tym meczu.
16.07.09 20:00 # Polska - Finlandia # 1:3 # 4,3 #10 # Expekt
Polska - Finlandia to już drugi pojedynek w Lidze Światowej w siatkówce męskiej. Mecz odbędzie się w Bydgoszczy i nie sądszę aby to cokolwiek zmieniało. Polacy w tym sezonie w obecnym skladzie nie prezentują się najlepiej. Przegrali dwa pojedxynki w Finlandii oraz pierwsze spotkanie w polsce. Są w tej chwili poza szansami na dalszą grę w ramach tej ligi i to może byc ewentualną przyczyną ich zwycięstwa w tym meczu bo finowie mogą zagrać drugim skladem. Tak czy inaczej to mimo wszystko stać nas na wygranie seta a finowie pewnie zagrają bardziej rozlużnieni i wierzę że to nie przeszkodzi im w zwycięstwie.
17.07.09 22:00 # Serbia - Korea Płd. # 3:1 # 3.45 #10 # Expekt
Dzisiaj zapowiada się bardzo ciekawy mecz pomiędzy gospodarzami turnieju Final Six, a więc Serbią. Natomiast gośćmi dzisiejszego meczu będą Koreańczycy, który już nie mają szans na awans do tej czołowej szóstki na świecie. Dodam, że Serbowie już mają zagwarantowany występ w tej czołówce, ale to jest jasne, gdyż są gospodarzami. W tabeli Serbowie są drudzy, ze stratą dwóch punktów do pierwszych Argentyńczyków, lecz mają jeszcze jeden mecz zaległy, a dzisiaj Argentyńczycy mają bardzo ciężki mecz. Sądzę, że dzisiaj Koreańczycy pokuszą się o wygraną jednego seta.
Cuba - Brazil TYP 2
Kubańczycy wracają do punktu, w którym znajdowali się wiele lat temu i po okresie słabszej gry wreszcie trzeba zacząć znowu brać ich na poważnie. W grupie kwalifikacyjnej w pokonanym polu pozostawili piekielnie mocną Rosję oraz silną Bułgarię. Szczególne wrażenie zrobił ich występ 5 lipca, gdy rozbili Rosję na jej terenie 3-0 wygrywając kolejne sety do 19, 17 i 21. Brazylia wiadomo ciągle preentue poziom praktycznie niedostępny dla innych. W pierwszej fazie przegrali tylko 1 spotkanie w Finlandi, gdzie po rozbiciu rywala 3-0 do rewanżu podeszli chyba zbyt pewni siebie i ulegli po 5 setowej walce. Ogólnie w 12 pojedynkach stracili tylko 6 setów. Teraz choć Kuba prezentuje zapewne wyższy poziom od Finów czy Polaków to kolejne zwycięstwo powinno paść łupem siatkarzy z Ameryki Południowej.
Russia vs Serbia TYP 2
Starcie o pierwsze miejsce w grupie i uniknięcie pojedynku w półfinale z Brazylijczykami.Obydwie drużyny w rundzie finałowej odniosły zwycięstwo przeciwko USA 3-0 i w bardzo podobnym stosunku małych punktów. W rundzie kwalifikacyjnej Serbowie zgromadzili 1 punkt więcej od Rosjan i zajęli 1 miejsce w swojej grupie, natomiast Rosjanie ustąpili Kubańczykom i awans wywalczyli z drugiej pozycji. Czeka nas zapewne bardzo zacięte spotkanie, ale w meczach czy też fragmantach spotkań, które widziałem bardziej przekonywała mnie gra Serbów i na nich właśnie stawiam.
Spotkanie, które będzie dycydowało o tym, który z zsepolów zajmie pierwsze miejsce w grupi,. bo oba w swoich pierwszych meczach gładko rozprawiły sie z reprezentacją Stanów Zjednoczonych. Drużyna, która przegra to spotkanie w półfinale ligi światowej trafi na najlepsza druzynę ostatnich czasów- Brazylię, co z pewnością zmotywuje oba zespoly do tego, aby walczyć do upadłego o końcowe zwyciestwo w fazie grupowej. Za tym, że wygrają serbowie przemawia atut własnej hali oraz równa forma, która charakteryzowała zespół gospodarzy przze cały okres rozgrywania meczy w Lidze światowej. Natomiast Rosjanie po słabym poczatku ostatnio złapali wiatr w żagle, o czym swiadczy dwumecz z Bułgarią wygrany 6:0, oraz pewne zwyciestwo nad USA. żeby mój handicap wszedł wystarczą 4 zacięte sety. i wierze w to ze tak sie stanie, bo walka powinna odbywac sie o kazdy centymetr boiska.
W pierwszym półfinałowym spotkaniu Ligii Swiatowej staną na przeciwko siebie reprezentacje Brazylii i Rosji i od razu trzeba powiedzieć że zdecydowanym faworytem sa ci pierwsi. Canarhinios w tegorocznej lidze swiatowej jak narazie zanotowali 14 zwyciest i 1 porazkę w Helsinkach z Finami. W finałach jak narazie stracili zaledwie 1 seta z nieprzewidywalna Kuba, z którą to Rosjanie dwukrotnie przegrywali w tym 3:0 na własnym parkiecie. Brazylia ma lepszy skład szczegóolnie jest to widoczne na pozycjach srodkowych-Visotto, Lukas nie mają dla siebie konkurentów. Rosja strasznie chimeryczna potrafi ograc Bułgarów by nagle ulec Japończykom. Stawiam na pewne zwycięstwo podopiecznych Bruno Rezzende
Nie wiem dlaczego bukmacherzy wystawili taki kurs na Rosje. Tutaj wystarczyło im jedno zwycięstwo nad USA i awansowali. Zresztą tak samo jak i Kubie zwycięstwo nad Argentyną wystarczyło, jednak wiadomo, że po Brazylii to po nich można było zamiatać. W półfinale natomiast Kuba grała z gospodarzem Serbią, natomiast Rosja skompromitowała się z Brazylią. Rosja jak można wywnioskować przegrała ten mecz 3-0, natomiast Kubańczycy wygrali z Serbią... pierwszego seta, pozostałe przegrane. Warto dodać, także że jest to mecz o 3 miejsce. W Wielkim Finale zagrają Brazylia i Serbia. Także trzeba odnotować, że obie drużyny spotkały się z sobą w fazie grupowej Ligi Światowej. Najpierw dwa mecze były rozgrywane u Kubańczyków. Pierwszy mecz wygrała Rosja 3-2, natomiast drugi Kuba w takim samym stosunku. Natomiast w Rosji pierwszy mecz wygrali siatkarze Sbornej 3-2, natomiast drugi mecz genialnie zagrali Kubańczycy i wygrali 3-0. Sądzę, że dzisiaj Kuba wywalczy to 3 miejsce.
Dzisiaj w Belgradzie odbedzie się spotkanie finałowe Ligii Światowej, gdzie na przeciwko siebie staną gospodarze i najlepsza ekipa ostatniej dekady Canarinhos. Stawiam na Brazylijczyków i ich przekonowujace zwycięstwo. Po pierwsze w tegorocznej lidze światowej wygrali 14 spotkań przegrywajac jedno. W finałach odbywajacych się juz tutaj w Belgradzie stracili zaledwie 1 seta z nieprzewidywalnymi Kubańczykami. Serbowie mają kilka mocnych punktów ale to za malo na galaktyczną Brazylie, rozgrywający Grbić i atakujacy Milinkovic to za mało na cała Brazylie. Mimo atutu własnego parkietu mysle ze historia się powtórzy i tak jak w finale w Belgradzie w 2005 broku wygra pewnie Brazyliana.