Dzisiaj o godzinie 19:30 rozpocznie się piąte spotkanie pomiędzy świetnymi drużynami w fazie play-offów rozgrywanych w I lidze duńskiej hokeja na lodzie. Faworytem są gospodarze, którzy po rozegraniu sezonu zasadniczego byli na miejscu nr. 2. Goście byli dopiero 9 i dlatego bardzo dziwię się, że potrafią tak dobrze grac przeciwko wice liderowi, który był murowanym faworytem. Lecz to oni przejdą do kolejnej fazy rozgrywek. U siebie wygrali 4:3 oraz przegrali 2:1.Na wyjeździe Rodovre wygrało 5:3 oraz przegrali 2:3 po dogrywce. Dzisiaj zagrają u siebie, stan gry tej rywalizacji 2:2, a więc gdyby dzisiaj nie wygrali byliby w bardzo złej dla siebie sytuacji.
02.04.2009#19.30#Herning Blue Fox - IK Sonderjyske#1#1.80#10#bwin
Dzisiaj o godzinie 19.30 rozpocznie sie mecz pomiedzy Herning Blue Fox - IK Sonderjyske faworytem według mnie jest zespół gospodarzy.Po pierwsze graja u siebie co jest wielkim atutem nie raz juz pokazali że u siebie są trdnym przeciwnikiem do pokonania.W rundzie zasadniczej zajeli 1 miejsce co było doskonałym wynikiem ich rywale zajęli dopiero 4 miejsce co nie było dobrym wynikiem.Gospodarze przegrali swoje pierwsze 2 mecz najpierw u siebie 2:3 i potem na wyjeździe 4:2.Będą chcieli na pewno odrobić tą stratę i wygrać dzisiejszy mecz.Gospodarze u siebie grają bardzo dobrze mają doskonały bilans.Nie ma co się rozpisywać jeśli dzisiaj przegrają to chyba już pożegnają sie z mistrzowskim tytułem. Mój typ to 4:1 dla gospodarzy.
Analiza: Niedawno ruszyła liga Duńska w hokeju na lodzie, startuje w niej 9 zespołów, w pierwszej kolejece pałzowali hokeiści Frederikshavn którzy dziś zagrają na wyjeździe. Gospodarzem bedzie zespół Rodovre Mighty Bulls który swój pierwszy mecz wygrali aż 5:1 z Odense Bulldogs. Na 20 bezpośrednich starć padły tylko dwa remisy, goście wygrali tylko 4 razy, a gospodarze 14. Faworytem są bezwątpienia gospodarze na których dziś stawiam. Myśle że wynik powinien być wysoki czyli powyżej 5 bramek, i zwycięstwo większe niż jednobramkowe.
Kompletnie niezrozumiała jest dla mnie taka rozbieżność. W końcu to Rodovre jest liderem, straciło najmniej bramek, strzeliło tyle samo co Sonderjylland. Słabe mecze z Herning i Aalborg, wygrana z najsłabyszm Hvidovre nie ratuje sytuacji. A Rodovre na spokojnie ogralo swoich rywali. A że według bukmacherów taki wynik to niespodzianka to tym bardziej warto gdyż sporo takich niespodzianek ostatnio pada.