Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj
 Promocje bukmacherskie  Poker  kasyna online  
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
NBA 2009/2010
Autor Wiadomość
Tutki
Doświadczony

Wysłany: 2009-12-26, 23:22   NBA 2009/2010

27.12.2009 03:00 # Utah Jazz - Philadelphia 76ers # 2 # 3.56 # 10 # Expekt

Dzisiaj już o godzinie 03:00 dojdzie do bardzo ciekawego spotkania. Utah Jazz na własnej hali zagra z Philadelphią 76ers. Ostatnio Allen Iverson zakończył karierę, jednak wrócił do zespołu, w którym odnosił największe sukcesy, czyli 76ers, jednak idzie mu trochę słabo. Utah nie ma wyrównanego składu, jedni zawodnicy odbiegają od innych, a w klubie NBA musi być wyrównanie. W składzie Jazz najlepiej grają Boozer i Williams, ten drugi zdobył aż 18 punktów w ostatnim przegranym przez Utah meczu z Miami Heat. Wtedy Jazz nie zagrali zespołowo, tylko za bardzo indywidualnie i potem się to zemściło. Natomiast Philadelphia niby ma dobrych zmienników, wyrównany skład, jednak ciągle czegoś brakuje i ponoszą porażki. Nie mogą się przemóc, ale dobrze gra Brand i Green, szczególnie ten 1, który zdobywa dużo punktów, ale również zalicza zbiórki i asysty co w NBA bardzo się ceni. Oglądałem mecz Heat z Jazz i brylował praktycznie tylko Wade oraz jego koledzy, nie zauważyłem oprócz Boozera z Utah, który grałby przynajmniej na dobrym poziomie. Natomiast 76ers chyba gra zbyt efektownie i to się mści, mam nadzieję, że dzisiaj będzie przede wszystkim efektywność.

Tutki
Doświadczony

Wysłany: 2009-12-27, 21:57   

28.12.2009 00:01 # Cleveland Cavaliers - Houston Rockets # 2 # 4.44 # 10 # Expekt

Dzisiaj około godziny 00:05 dojdzie do bardzo ciekawego spotkania, bowiem spotkają się dwie drużyny, które obecnie są na fali. Co ciekawe mecz będzie transmitowany na Canl+Sport, co głównie świadczy o ważności tego meczu. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że jest to mecz ważniejszy dla Houston Rockets, gdyż w swojej dywizji są na 2 miejscu, a Cavs spokojnie na fotelu lidera, jednak zobaczymy. Cleveland jest zdecydowanie na fali po ostatnim 15-punktowym zwycięstwie nad mistrzami Los Angeles Lakers. Wtedy też fantastyczne zawody rozegrał Lebron James oraz Mo Williams. Ku mojemu zdziwieniu to ten pierwszy zdobył aż 26 punktów, ale zaliczył również 9 asyst, co oznacza, że już nie jest tak samolubnym graczem jak wcześniej. Jednak w NBA po tak spektakularnym zwycięstwie często na drugi dzień przychodzą niespodziewane porażki i na to też liczę. Rockets już w grudniu pokonał Kawalerzystów, jednak na własnej hali. W ostatnim meczu Rakiety wygrały z Nets. Jak widzimy obie drużyny są w bardzo dobrej formie, pomimo tego że Cavaliers są zdecydowanymi faworytami tego meczu, to ja liczę na Houston.

Tutki
Doświadczony

Wysłany: 2010-01-01, 00:46   

01.01.2010 01:00 # San Antonio Spurs - Miami Heat # 2 # 3.85 # 10 # Expekt

Już dzisiaj o godzinie 01:00 dojdzie do prawdziwego hitu w NBA. Między innymi naprzeciw siebie stanie Tim Duncan i Dwayne Wade, czy Michael Beasley i Tony Parker. Będziemy dzisiaj godzinę po północy świadkami świetnego widowiska, a bukmacherzy zawyżyli znacznie kurs na dzisiejszych gości, także nie ma co nawet tego komentować. Miami to drużyna bardzo młoda, aczkolwiek powoli się już ogrywa, ich główną siłą jest ofensywa, czasami przez to trochę zaniedbują defensywę. Lubią grać bardzo efektownie, a w szczególności ich gwiazdor i były król strzelców NBA - D-Wade. Natomiast San Antonio Spurs to drużyna doświadczona, poukładana, ma wiele gwiazd w składzie, jednak brakuje mi trochę motywacji do dalszej pracy. Wygląda na to, że w tym sezonie nie mają wielkich szans na wywalczenie mistrzostwa najlepszej ligi świata, bo są lepsze drużyny. Miami również wielkich szans nie ma, ale oni się na to nawet nie nastawiają. Heat to drużyna bardzo nieprzewidywalna, dlatego moim zdaniem lepiej jest jak grają na parkiecie w San Antonio, bo na własnym może im palma do głowy uderzyć na przykład przy większym prowadzeniu, a zazwyczaj takie drużyny na Spurs wykorzystują to bezlitośnie. Dzisiaj muszą się bardziej skupić na defensywie i myślę, że wtedy będzie okej.

Tutki
Doświadczony

Wysłany: 2010-01-02, 04:20   

02.01.2010 04:30 # Los Angeles Lakers - Sacramento Kings # 2 # 7.69 # 10 # Expekt

Już dzisiaj za kilka minut rozpocznie się na pierwszy rzut oka nieciekawe spotkanie, z tego względu, że zagra ze sobą Los Angeles Lakers i Sacramento Kings, dodatkowo na hali LAL. Kontuzjowani też w ekipie gości są Martin i Evans, więc nikt nie widzi dla nich żadnych szans. To tak jak pojedynek Dawida z Goliatem, gdzie oczywiście w rolę Goliata wciela się mistrz NBA. Jednak ja swoje nadzieje upatruje w słabej dyspozycji gwiazd Lakers, czyli Gasola i Bryanta, Pau ostatnio gra bardzo źle, aczkolwiek Amerykanin niby gra źle, a punktów zdobywa nieustannie najwięcej, jednak przy słabej skuteczności procentowej, gdyż wszystkie piłki praktycznie idą do niego. Powinno przede wszystkim Kings szukać swojej szansy na dystansie, bo na tablicach wygrywać będą zapewne Gasol czy Bynum. Nie wiem na kogo spadnie obowiązek zdobywania punktów, w razie nieobecności dwóch najlepszych statystycznie zawodników, jednak tam zależy wszystko od formy dnia i dzięki wielkiemu szczęściu Sacramento może dziś wygrać, tym bardziej, że ostatnio w meczu u siebie byli tego bliski, jednak Lakers doprowadzili do dogrywki i wygrali.

Tutki
Doświadczony

Wysłany: 2010-01-02, 20:49   

03.01.2010 01:00 # MIN Timberwolves v IND Pacers # MIN Timberwolves wygra różnicą 7-9 punktów # 11.0 # 10 # Gamebookers

Dnia jutrzejszego godzinę po północy Minnesota Timberwolves zagra z Indiana Pacers, na hali Indiany. Dzisiaj drużyna gospodarzy będzie znacząco osłabiona, przede wszystkim przez brak Danny'ego Granger'a, który jest najlepszym strzelcem, ponadto nie zagra Troy Murphy, Tyler Hansbrough, Jeff Foster. Jak widać te osłabienia są dla Pacers bardzo znaczące, przede wszystkim z braku tych pierwszych dwóch koszykarzy. Widać, że ta gra dzisiejszych gospodarzy obecnie się nie klei tak jak powinna i obecnie są w 100% zasłużenie na jednych z ostatnich miejsc w najlepszej lidze świata. Również słabo grają w tym sezonie Wolves, aczkolwiek oni są w stanie się podnieść, mieli już w tym sezonie kilka świetnych zwycięstw, jednak niestety więcej jest porażek. Zawodnicy, którzy zostali obecnie w Indianie grają bardzo słabo, a ich średnie to mniej więcej 3 punkty na mecz i 4 zbiórki, to zdecydowanie za mało na Minnesote, na każdy zespół NBA. Wiadomo, że jakiś z nich może jutro mieć swój dzień, ale na to bym nie liczył. Gwiazdą w Timberwolves jest przede wszystkim Al Jefferson i ma on dobre statystyki, bo średnia u niego to ponad 16 punktów na mecz. Ponadto będzie wspierany przez Ryan'a Gomes'a. Warto dodać, że w tej lidze bardzo ważni są zmiennicy, co mogą odczuć rywale Cleveland, w tym sezonie Cavs mają doskonałych zmienników i wygrywają spokojnie mecze, z każdym. Indiana ma bardzo wąską ławke rezerwowych co odczujemy dzisiaj. Przy odrobinie szczęścia typ wejdzie, co do tego, że Wilki dziś wygrają jestem niemal pewien, ale zobaczymy z jaką przewagą.

Matix66
Doświadczony

Wysłany: 2010-04-26, 14:07   

Charlotte Bobcats - Orlando Magic

Typ:2
Kurs:1.51

Czas na kolejny czwarty już mecz pierwszej rundy pomiędzy Charlotte Bobcats a Orlando Magic. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego pojedynku są gracze Orlando, którzy wygrali już trzy pierwsze mecze i są na najlepszej drodze do drugiej rundy, ponieważ prowadzą już 3:0, w rywalizacji do czterech zwycięstw. Tak więc jest bardzo prawdopodobne, że jest to już ostatni mecz tych drużyn w tym sezonie. Goście w sezonie zasadniczym zajęli drugie miejsce zaś gospodarze byli dopiero na 15 pozycji. Jeżeli chodzi o formę obydwu drużyn to Orlando razem z trzema wygranymi z Play-offów ma na swoim koncie 12 wygranych z rzędu naprawdę imponujący wyczyn. Jak nie trudno się domyślić gospodarze mają ten bilans dużo gorszy ponieważ przegrali ostatnich 7 spotkań. Myślę, że Orlando nie będzie miało żadnych problemów w odniesieniu kolejnego zwycięstwa, jedynym zagrożeniem dla gości jest zlekceważenie rywala.

Matix66
Doświadczony

Wysłany: 2010-04-26, 14:21   

Boston Celtics - Miami Heat

Typ:1
Kurs:1.36

Czas na kolejny typ z NBA tym razem wybrałem piąty mecz pomiędzy Bostonem a Maiami. Jak nie trudno się domyślić zdecydowanym faworytem tego pojedynku jest ekipa Bostonu, która zgodnie z planem prowadzi w całej rywalizacji 3:1. Może, dziwić jeden przegrany mecz ale myślę, że to był jeden dzień dekoncentracji może zlekceważenia rywala, poza tym jedynie w pojedynku pomiędzy Orlando a Charlotte jedna drużyna wygrywa z drugą do zera. Boston miał doskonały początek sezonu niestety później bywało już różnie ale ostatnie mecze wskazują na to, że wracają z powrotem do doskonałej formy, i ich celem będzie walka o mistrzostwo. Zaś dla gości sukcesem było już samo dostanie się do Play-offów i jestem niemal przekonany, że po tym meczu zakończą swoją przygodę na ten sezon.

Matix66
Doświadczony

Wysłany: 2010-05-10, 18:25   

Atlanta Hawks - Orlando Magic

Kurs:1.35

Po dwóch typkach z tenisa postanowiłem przerzucić się na NBA bo ostatnio stało się dość przewidywalne. Pierwszym z nocnych meczy będzie pojedynek pomiędzy Atlantą a Orlando. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego pojedynku będzie prowadzące 3:0 w serii do czterech zwycięstwo Orlando. Wcześniejsze trzy mecze pokazały, że w tym pojedynku zdecydowanie lepsi są dzisiejsi goście, którzy nie dali żadnych szans gospodarzą wygrywając np. pierwsze spotkanie prawie 40 punktami a trzecie prawie trzydziestoma. Gospodarze są jedynie tłem dla Orlando, które wygrało już 13 spotkań z rzędu. Myślę, że ten mecz będzie przebiegał bardzo podobnie jak trzy poprzednie i od początku do końca będą prowadzić goście i odniosą kolejne zwycięstwo dające im awans do kolejnej rundy w której już nie będzie tak łatwo.

Pseudotyper 
Senior

Wysłany: 2010-05-16, 15:56   

16.05.2010 21:30#Orlando -Boston # Orlando over 103 punkty # 2.625# 10 # sportingbet

Analiza: Już dziś o 21.30 polskiego czasu dojdzie do pierwszego finałowego spotkania w Konferencji Wschodniej.Zmierzą się w nim Orlando Magic i Boston Celtics.Magicy idą w tych play offach jak burza.Na razie nie przegrali ani jednego spotkania a wygrywali ośmiokrotnie( 4-0 z Charlotte Bobcats i 4-0 z Atlanta Hawks).Boston Celtics dość niespodziewanie pokonali Cleveland Cavalliers 4-2 i awansowali do tego finału.Uważam, jednak , że to Magicy są faworytami tej rywalizacji i dzisiejszym meczem zrobią pierwszy krok w stronę wielkiego finału NBA.Kto widział ich grę wie o czym piszę.Świetna gra zespołowa; gracze tacy jak Nelson, Pietrus , Lewis świetnie rzucają za 3.Pod koszem Superman , czyli Dwight Howard, który rządzi na tablicach.Przeciwnicy łapią na nim dużo fauli.Może Howard z linii rzutów osobistych nie jest dobrym strzelcem ale faule, które łapią na nim przeciwnicy pomagają całej drużynie z Orlando.Swoją dobrą grą pomaga także Marcin Gortat , który jak wchodzi na parkiet przyczynia się do zdobywania kolejnych punktów przez drużynę.Wszystkie atuty są dziś po stronie Magików.Uważam, że Celtowie zejdą dziś z parkietu pokonani a Magicy rzucą ponad 103 punkty w spotkaniu..Zdecydowałem się zagrać, że Magicy zdobędą ponad 103 punkty w tym spotkaniu.Trener van Gundy na pewno od początku nakaże swoim zawodniczkom ofensywną grę, która pozwoli kontrolować spotkanie w dalszej jego fazie.Polecam ten typ.

Matix66
Doświadczony

Wysłany: 2010-05-18, 01:40   

Orlando Magic - Boston Celtics

Typ:1
Kurs:1.25

Czas na kolejny mecz finału konferencji pomiędzy drużyną Orlando Magic i Boston Celtics. Oczywiście faworytem całej rywalizacji jest fenomenalnie ostatnio grające Orlnado, które wygrało 8 meczy pod rząd w pierwszych fazach Play-off. Niestety każda seria musie się kiedyś zakończyć dlatego nic więc dziwnego, że zdarzył im się jeden słabszy mecz i przegrali z Bostonem, który w całej rywalizacji do czterech zwycięstw prowadzi 1:0. Boston stoczył prawdziwą batalię we wcześniejszej rundzie niespodziewanie ogrywając Clevand. Myślę, że drużyna Gortata pewnie wygra drugie spotkanie dzięki czemu zbliżą się do awansu do wielkiego finału co z pewnością przybliży ich do wywalczenia upragnionego tytułu mistrzowskiego, dzięki czemu Gortat będzie mógł zostać pierwszym Polakiem, który wywalczy mistrzostwo ze swoją drużyna w najsilniejszej lidzie świata.

Matix66
Doświadczony

Wysłany: 2010-05-24, 23:21   

Boston Celtics - Orlando Magic

Kurs:3.90

Czas na kolejny mecz finałowy konferencji a spotkają się ze sobą po raz czwarty gracze Boston Celtics i Orlando Magic. Faworyzowane przed rozpoczęciem całej rywalizacji Orlando niestety przegrywa już 3:0 i jest bardzo blisko odpadnięcia. Mimo wszystko wszyscy wiemy, że goście są doskonała drużyną, która potrafi wygrać z każdym niestety teraz miała wyraźny spadek formy ale myślę, że dzisiejszy mecz będzie przełomowy i w koncu Orladno pokaże na co ich naprawdę stać w dodatku nie zdziwię się gdy Boston zbytnio się rozluźni przed tym spotkaniem zbytnio zadowolone z ogromnego prowadzenia. Wiadomo jest to bardzo ryzykowany mecz do postawienia ale mimo wszystko myślę, że warto parę groszy zaryzykować, żeby lepiej się oglądało meczyk miejmy nadzieje, że nie ostatni.

Matix66
Doświadczony

Wysłany: 2010-06-01, 00:52   

Los Angeles Lakers - Boston Celtics

Kurs:3.00

Czas na wielki finał NBA w którym zmierzą się Los Angeles Lakers i Boston Celtics. Gospodarze to aktualny mistrz NBA, który będzie chciał obronić mistrzostwo co z pewnością nie będzie łatwe ponieważ ich dzisiejszy rywal grał jak dotąd po prostu rewelacyjnie. Boston wyeliminował dwóch faworytów do mistrzostwa najpierw najlepszą drużynę rundy zasadniczej Clevand a potem drugą drużynę rundy zasadniczej Orlando Magick. Jest to pierwszy mecz Tyc drużyn dlatego nigdy nic nie wiadomo ale ja oglądając ostatnie mecze Bostonu skłaniam się postawić na ich zwycięstwo. Goście przygotowali po prostu świetną formę na Play-offy co doskonale widać i mają niepowtarzalną szanse na mistrzostwo, z której z pewnością będą chcieli skorzystać.

Odpowiedz do tematu