Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj
 Promocje bukmacherskie  Poker  kasyna online  
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Puchar Narodów Afryki
Autor Wiadomość
duszek000 
Megasenior

Wysłany: 2010-01-14, 13:00   Puchar Narodów Afryki

14.01.2010 19:30 # Angola - Malawi # X/1 # 4.10 # 10 # Expekt

Analiza: W pierwszej kolejce grupy A, Pucharu Narodów Afryki, było ciekawie, bo padło aż 11 bramek w dwóch meczach. Gospodarze turnieju Angola, straciła szanse na pewną wygraną w meczu z Mali, do 79 minuty prowadzili 4:0, ale w ostatnich 11 munutach stracili 4 bramki i ostatecznie zremisowali. Ich dzisiejsi rywale Malawi pewnie wygrali z Algierią 3:0. Zespoły grał tylko raz ze sobą w 2003 roku padł wynik 5:1 dla Angoli. Dziś jednak zespoły zagrają ostrożnie i nie powinno być wysokiego wyniku, wydaje mi się że wygrają gospodarze turnieju jedną bramką. Angola jest po raz pierwszy gospodarzem takiej imprezy, a ogółem inne państwa nie były gospodarzem dwa razy. Angola do tej pory grała 4 razy w Pucharze Narodów Afryki, Malawi tylko raz w 1984 roku kiedy byli gospodarzami turnieju, odpadli w fazie grupowej, Angola najdalej doszła do ćwierćfinału w 2008 roku. W tym roku nie występuje reprezentacja Togo która została ostrzelana, zgineło pare osób i się wycofała z turnieuj. Angola jest pod presją, złej organizacji, piłkarze muszą skupić się na spotkaniu, które z pewnościa nie bedzie łatwe, jednal licze na nich, bo u siebie musza przynajmniej wyjśc z grupy.

ramzes
Profesionalista

Wysłany: 2010-01-15, 18:06   

15.01.2010 19:30#Wybrzeże Kości Słoniowej - Ghana # x/x# 4,8# 10 # Expekt

Już od pewnego czasu trwają rozgrywki grupowe Pucharu Afryki. Wiele z dotychczasowych meczy zakończyły się nieoczekiwanymi rezultatami np. mecz Wybrzeże Kości Słoniowej vs. Burkina Faso 0:0 gdzie jeszcze w kwalifikacjach do Mistrzostw Świata we wrześniu wynik między tymi zespołami był 5:0 dla WKS. Ghana jeszcze w turnieju nie grała i nie może sobie pozwolić na porażkę biorąc pod uwagę podział punktów między pozostałymi zespołami w ich gr.B gdzie grają tylko trzy zespoły. Spodziewam się więc że pierwsza połowa będzie ostrożnym badaniem sil i zakończy się remisem. WKS jest zespołem wyzej notowanym niż Ghana i pewnie w tym meczu będzie chciało zdobyć w końcu komplet punktów i byc moze zaatakuje. Piłkarze tego kraju nie będą mogli zapomniec o obronie bo przegrany mecz będzie dla nich końcem udziału w turnieju. Spodziewam się więc że w drugiej połowie po remisie w pierwszej bedzie z całą pewnością też remis

Pseudotyper 
Doświadczony

Wysłany: 2010-01-28, 09:11   

28.01.2010 17:00 # Ghana-Nigeria # 1/1 # 4.65 # 10 # Expect

Dziś o 17.00 pierwszy półfinał w Pucharze Narodów Afryki.Zmierzą się w nim reprezentacje Ghany i Nigerii.Obie drużyny oglądałem w akcji kilka dni temu , gdy grały na tych zawodach mecze ćwierćfinałowe.Dużo większe wrażenie zrobiła na mnie ekipa Ghany, która w niezłym stylu wyeliminowała z turnieju Angolę.Nigeria dopiero po serii rzutów karnych uporała się z Zambią.Tamten mecz był bardzo nieładny dla oka ,brakowało w nim przede wszystkim goli.Nigeria może mówić o dużym szczęściu , że jet w półfinale.W przekroju całego meczu to Zambia była lepszą drużyną.Niewiele brakowało jej aby wygrać to spotkanie.Brakowało po prostu trochę szczęścia.Uważam, że dzisiaj to Ghana będzie nadawać ton rywalizacji w tym spotkaniu.Reprezentacja ta dysponuje młodym składem ale o jej piłkarzach słyszymy na całym świecie.Kurs na zwycięstwo Ghany do przerwy jak i na koniec meczu jest bardzo wysoki.Nigeria nic nie gra na tym turnieju.Myślę, że spokojnie można spróbować go zagrać.

Odpowiedz do tematu