Ruch Chorzów - Wisła Kraków TYP 2
Jedna z rewelacji pierwszej części sezonu podejmie lidera po rundzie jesiennej. Ruch ostatnio trochę spuścił z tonu i w 4 ostatnich pojedynkach zdobył zaledwie 4 punkty co zapewne obnażyło nieco słabości Niebieskich. Wisła dołek zostawiła chyba w Wodzisławiu, gdzie rozegrała naprawdę dobrą partię i co najważniejsze walczyła. Obydwie drużyny na półmetku dzieli 5 punktów i 7 bramek bo o ile straciły tyle samo goli to Wisła przewodzi najskuteczniejszym ekipom z 27 bramkami przy 20 strzelonych przez Ruch. W pierwszej rundzie Biała Gwiazda wygrała 2-0 i teraz biorąc pod uwagę ostatnie występy stawiam na podobny rezultat.
_________________ barcatom
----------------------------------
www.sportwyniki.pl - wyniki na żywo, tabele
www.betpuzzle.com - typer, darmowe bony
11.12.2009 20:00 # Wisła-Zagłębie #powyżej 1.5 gola w pierwszej połowie # 2.75 # 10 # expect
Analiza: Dziś o 20.00 w Sosnowcu zostanie rozegrane ostatnie spotkanie dla obu tych drużyn w tym roku w naszej rodzimej Ekstraklasie.Zmierzą się w nim Wisła Kraków i Zagłębie Lubin.Faworyt oczywiście jest jeden.Biała Gwiazda chce w dobrych humorach udać się na święta i na pewno jej piłkarze postarają się o pewne zwycięstwo.Ja jednak nie zdecydowałem się grać na zwycięstwo Wisły.Powód jest jeden: niski kurs.Dlatego dalej przeglądałem ofertę na to spotkanie. Moją uwagę zwróciło szczególnie jedno zdarzenie.Uważam, że w pierwszej połowie padnie więcej niż 1.5 gola.Od samego początku wiślacy ,,rzucą" się na rywala przez co stworzą sobie na pewno dogodne sytuacje bramkowe.Zagłębie też swoje szanse będzie miało bo może liczyć na kontry.W tym meczu żadna z drużyn nie będzie murować dostępu do własnej bramki.Dlatego over 1.5 w pierwszej połowie jest bardzo prawdopodobny.Zarówno Małecki jak i Brożek na pewno koniec pierwszej części sezonu będą chcieli zakończyć zdobywając gola więc myślę, że na boisko wyjdą szalenie zmotywowani.Szansa na wejście tego typu jest naprawdę duża a kurs 2.75 wystawiony przez bukmachera według mnie jest zbyt wysoki i należy z niego skorzystać.
Lechia Gdańsk vs Cracovia KrakówTYP X2 Kurs bet-at-home: 1.54
Pojedynek drużyn okupujących miejsca w środku stawki. W Cracovi cud. Zespół ten w 4 ostatnich kolejkach odniósł 4 wygrane i zdobył więcej punktów niż we wcześniejszych 12 seriach spotkań. W tym sezonie Pasy potrafiły już pokonać zarówno Lecha jak i Wisłę, a na wyjazdach radzą sobie przyzwoicie. Dla Lechii włsny teren w tym sezonie nie jest atutem. Gdańszczanie grają solidnie, ale bez błysku. W pierwszym meczu tych drużyn zwyciężyła Lechia 6-2, ale wtedy była w gazie, a Cracovia w mocnym dołku. Teraz będzie bardziej zacięty mecz i nie przewiduję porażki gości.
Lech Poznań vs Cracovia Kraków TYP 1 kurs: bet-at-home 1.4
Najkorzystniej w pierwszej kolejce po przerwie zaprezentowały się zespoły Lecha i Ruchu. Kolejorz swoją postawą potwierdził, iż nie odpuścił jeszcze walki o tytuł. Wysoką formę pokazał zdobywca dwóch bramek Robert Lewandowski. Cracovia za to doznała najbardziej frajerskiej porażki w ostaniej kolejce. Prowadziła z Legią 1-0 grała przez niemal cały mecz z przewagą zawodnika, miała sporą przewagę, a mimo to poległa 1-2. Dla mnie taka drużyna nie mam prawa sprawić kłopotów będącemu w takiej dyspozycji Lechowi na jego terenie.
GKS Bełchatów - Lech Poznań TYP 2
Obydwa zespoły fantastycznie wystartowały po przerwie zimowej i tak Lech zniwelował stratę do liderującej Wisły na 2 punkty, zaś GKS zbliżył się do 3 Legii na 4 oczka. Mimo wszystko lepsze wrażenie zrobili piłkarze Kolejorza. Bełchatów minimalnie 1-0 ograł beznadziejną w tym roku Wisłę i gorszego z kolejki na kolejkę Piasta, który zmierza w kierunku niższej klasy rozgrywkowej. Lech natomiast odniósł dwa gładkie zwycięstwa, najpierw 3-0 z Polonią w Warszawie, a w ostatniej kolejce mimo złego otwarcia spotkania łatwo odrobił stratę i pokonał Cracovię 3-1.
_________________ barcatom
----------------------------------
www.sportwyniki.pl - wyniki na żywo, tabele
www.betpuzzle.com - typer, darmowe bony