Wysłany: 2009-04-18, 21:36 Sezon 2009
18-4-2009 21:40 # Colorado Rockies u Los Angeles Dodgers -1.5 # 2 # 2.38 # 10 # Pinnacle
Faworytem jest zespół Dodgers i nie powinien mieć kłopotów z wygraną. Bilans 8-3 mówi sam za siebie. Ponadto dzisiaj zagra Chad Billingsley (2-0) 2.08 ERA, 15 SO, który zaliczył 2 świetne występy na początek sezonu, w tym 11 strikeoutów i 1 run w 7 inningach przeciw Giants. Goście wystawiają Aaron Cook (0-0) 9.72 ERA, gracz niezły, ale dający dużo odbić. W tym sezonie zagrał z Arizoną fatalny mecz, 2.1 IP i 6 R, potem z Phillies 6 IP i 3 R. W pierwszym meczu serii 4:3 dla Dodgers. Dzisiaj kibice na Dodger Stadium powinni oglądać drugą wygraną gospodarzy.
Gospodarze są po 2 porażkach z Texasem u siebie i czas chyba wygrać. Mają serię 2-8 za ostatnie 10 gier, co jest najgorszym wynikiem w lidze. Orioles po niezłym początku teraz grają gorzej. Z Rangers grająjuż2 serię, w pierwszej wygrali 2:1 na wyjeździe, teraz jest 2:0 dla gości, może uda się wygrać dzisiaj u uniknąć sweepa. Gospodarze wystawiają nowicjusza, który ma za sobą jeden mecz w lidze Brada Bergesena (1-0) 1.59 ERA 4 SO. Grał 5.2 IP, 4H 3R. U gości wystąpi Brandon McCarthy (2-0) 4.76 ERA 14 SO. W tym sezonie grał 3 mecze i w każdym oddał po 3 runs. Grać dość przeciętny, z całej kariery 4.56 ERA. Sądzę, że Orioles mają dużą szansę na wygraną.
Wysłany: 2009-05-01, 16:03
CLE Indians v DET Tigers +1.5/-1.5 # 2
Pierwszy mecz tej serii na Comerica Park. W tej chwili w lepszej sytuacji są Tigers, którzy mająbilans 11-10. Goście 8-14 i są na ostatniej pozycji w dywizji Central w AL. Stawiam na gospodarzy z 2 powodów. Po pierwsze Indians w ostatnich 7 meczach tych zespołów wygrali 7 razy. Ponadto po stronie gospodarzy zacznie Armando Galarraga (3-0) 1.85 ERA. W tym sezonie ma świetne statystyki, 24 1/3 IP i zaledwie 5 pkt. oddanych przeciwnikom. Goście wystawiają Carla Pavano (0-3) 9.50 ERA. Grał on 4 mecze i zaliczył 3 potężne wtopy (8, 5 i 4 runs). Tylko z Yankees 19 kwietnia oddał 1 pkt. Ogólnie 18 IP i 19 runs. Tak więc wychodzi, że Tigers powinni wygrać z handicapem.
09.05.09 4:10 # SF Giants - LA Dodgers # Giants under 3,5 # 1.885 # 10 # Pinnacle
Oba zespoły w tym sezonie grały ze sobą 6 razy, w 3 Giants mieli przynajmniej 4 pkt. a w 3 nie. Według mnie czas na under, Dodgers i Giants raczej nie lubią wysokich wyników, a w ostatnich meczach tych drużyn były wyniki ponad 10-punktowe. Dodatkowo gospodarze zagrają od początku z Chadem Billingsleyem. W tym sezonie w 6 meczach pozwolił na zdobycie przeciwnikom tylko 11 pkt i w żadnym przeciwnicy nie ugrali więcej niż 3 pkt. Dzisiaj też nie powinno być więcej niż 3, a ten zawodnik gra zazwyczaj 7 a czasami i ponad inningów więc jego zmiennicy też mam nadzieję nie zaprzepaszczą tego zakładu.
Wysłany: 2009-05-27, 10:05
A. Braves-SF Giants
T. Lincecum over 7,5 strikeouts
Ten pojedynek powinni wygrać Giants. Zespół nieźle sobie radzi u siebie (bilans 14-8), a dodatkowo zagra dzisiaj Lincecum, a to jest gwarancja dobrego spotkania. Zawodnik ten słynie z dobrego narzutu piłki i co za tym idzie dużej ilości wyeliminowanych pałkarzy przeciwnika. W tym sezonie w 9 meczach zanotował 76 strików i tylko 9 brakuje mu do granicy 500 w karierze. W tym sezonie 3 razy po 8, raz 7, raz 12, raz 13 i dwa razy 5, a w ostatnim meczu 10. Lincecum słabo wszedł w sezon, dwa pierwsze mecze to aż 14 odbić i 7 biegów i właśnie 2 razy po 5 strikeoutów. Dzisiaj przypuszczam, że także przynajmniej 8 graczy wyeliminuje, sądzę, że magiczna bariera 500 też zostanie przełamana.
Wysłany: 2009-05-31, 20:47
St. Louis Cardinals u San Francisco Giants
Adam Wainwright (STL) powyżej 4,5 strikeouts
Pitcher gości jest ostatnio w dobrej formie. Jest nim lider Cardinals Adam Wainwright (5-2) 3.18 ERA, 56 SO. Zespół gości ma bilans 29-20 i jest na 2 pozycji w dywizji Central w NL. Giants także dobrze grają, na razie 24-24, ale w ostatnich latach bywało znacznie gorzej i to od początku sezonu. Wracając do Wainwrighta, to zawodnik w 10 meczach tego sezonu tylko 3 razy miał mniej niż 5 strikeoutów, a w ostatnich 3 grach 7, 7 i 9. Ogólnie 56, co daje średnią 5,6 na mecz. Giants dużo punktów nie zdobywają, a więc jest szansa, że ten pitcher wyeliminuje przynajmniej 5 graczy. Grywał ostatnio po 8 inningów, ale nawet grając 6 udawało mu się robić 6 strików.
Wysłany: 2009-06-04, 11:12
04.06.2009 19:10 # CLE Indians v MIN Twins # How many total runs + hits + errors will Cleveland and Minnesota record? powyżej 29,5 # 1.9 # 10 # bwin
Oba zespoły w tym sezonie grają raczej na niskie wyniki. W ostatnich 6 grach Twins 5 underów, a Indians 4, jeśli chodzi o dzisiaj wyznaczoną przez buki granicę (9,5 pkt.). W tej serii 4:3 i 10:1, w jednym było 27 (4:3), a w drugim 35 (10:1) uderzeń, punktów i błędów. Dzisiaj spodziewam się overu. Po obu stronach zagrają pitchery, którzy w tym sezonie nie mają dobrych statystyk. Indians zagrają z Fausto Carmoną (2-5) 6.60 ERA. Twins z Scottem Bakerem (2-6) 6.32 ERA. Obaj puszczają dość dużo punktów, 3, 4, 5 regularnie. Carmona w ostatnich 16.2 inningu oddał 17 pkt. przeciwnikom. Baker 25 IP i 16 runs to ostatnie jego 4 mecze. Sądzę, że możemy w tym meczu być świadkami dość wysokiego wyniku, a i ich zmiennicy także dadzą jakieś dodatkowe punkty i zakład zostanie trafiony. Na pewno pozwolą na kilka odbić.
17.06.2009 21:45 # Los Angeles Angels u San Francisco Giants # 5 pierwszych inningów - poniżej 5 # 1.83 # 10 # bwin
Już ostatnie spotkanie na AT&T Park. Na pewno wszyscy pod bardzo wysokim napięciem będą śledzić to spotkanie, oczywiście wszyscy zainteresowani. Znalazłem na bwin bardzo ciekawy zakład, otóż według mnie jak najbardziej pewniak, aczkolwiek trzeba to jakoś podeprzeć analizą. W Giants pitcherem będzie T. Lincecum, natomiast w Angels M. Palmer, oboje są bardzo dobrzy w tym co robią i swoją pracę wykonują bez najmniejszych zastrzeżeń. Giants w tym sezonie sobie radzą bardzo dobrze, mnie osobiście bardzo zaskoczyli swoją bardzo dobrą formą. Lincecum niby nie przegrał ani razu od kwietnia, aczkolwiek dzisiaj może być różnie. Myślę, że początek tego meczu będzie bardzo ostrzegawczy w wykonaniu obu zespołów, nie tylko Giants, którzy według bukmacherów są zdecydowanym faworytem. Palmer natomiast statystyki ma świetne, mało przegrywa i dzisiaj nie wiadomo jak będzie z nim. We wszystkich meczach obu drużyn wszystkie wygrywali Angels, jest to z pewnością niesamowite. Dzisiaj myślę, że oba zespoły początek zaczną bardzo ostrożnie, dopiero później się rozkręcą.
Wysłany: 2009-06-18, 16:53
Chicago White Sox u Chicago Cubs # 2 [hc 1,5:0]
Mecz dwóch drużyn z Chicago. Wczoraj było 4:1 dla CWS, którzy w tej serii są gośćmi. CWS ma zresztą 3 kolejne wygrane i z bilansem 31-34 zajmuje 3 pozycję w dywizji Central w AL. Cubs mają bilans 30-31 i są na 4 pozycji także w dywizji Central ale w NL. Oba zespoły nie zdobywają wielu punktów w meczach, dość powiedzieć, że w ostatnich 6 grach Cubs 5 razy było 5 lub mniej punktów. Dodatkowo po obu stronach wystąpią świetni pitcherzy: Carlos Zambrano (4-2) 3.39 ERA i Gavin Floyd (4-5) 4.94 ERA. Zambrano co prawda początku sezonu nie miał udanego, ale po zawieszeniu sprzed 3 tygodni gra świetnie, 3 mecze i tylko 2 puszczone runs. Ogólnie 63.2 IP, 55 H i 25 R. Podobnie Floyd, w ostatnich 3 spotkaniach 21.2 IP i 4 oddane runs. Zawdonik ten ma co prawda słabe statystyki patrząc tylko na mecze wyjazdowe, ERA na poziomie 7.97. Z pewnościąnie będzie tutaj wysokiego wyniku, ale Cubs powinni za sprawą Zambrano wygrać, mam nadzieję przynajmniej 2 pkt.
Wysłany: 2009-06-28, 15:02
28.06.09 20:05 # DET Tigers v HOU Astros # under 8,5 # 1.95 # 10 # GB
Tigers po 2 porażkach z Astros powinni dzisiaj wygrać. Astros mają ostatnio dobrą serię. Wygrali 3 mecze pod rząd i coraz lepszy bilans. W tej chwili 35-37, a początek sezonu nie był zbyt udany w ich wykonaniu. Jednak Tigers mają serię 7-3 w ostatnich 10 meczach. Dodatkowym atutem gości jest rzucający Edwin Jackson (6-4) 2.40 ERA. Jego bilans wyjazdowy 3-3 1.89 ERA. Ogólnie z całego sezonu 101 IP, 79 H i 33 R. Astros wystawiają Russa Ortiza (3-3) 3.47 ERA. To też niezły narzucający. Grał do tej pory 17 meczów, 7 jako starter. Ogólnie 57 IP, 55 H i 25 R. Ostatnie mecze to 6 IP i 3 R i 7 IP i 2 R. Stawiam tutaj na under. Obie drużyny to ekipy dość underowe i po dwóch meczach z 9 runs dzisiaj powinno być mniej.
2009-07-08 20:20, MLB - National League, Ameryka Płn. # Atlanta Braves u Chicago Cubs # Typ: Chicago Cubs - 1.5 runa # Kurs: 2.70 # bwin # 10j
Dizisaj na typ dnia wybraem ciekawy mecz MLB pomiędzy Chicago Cubs oraz Atlantą Braves. W moim przekonaniu gospodarze dzisiaj wygrają co najmniej 2 runami. W Atlancie jako Pitcher rozpocznie Kenshin Kawakami który w tym roku debiutuje w MLB. jego bilans słaby 4W i 6L. Era do tego 4.46 a suma SO 66. Jest to 34 letni Japończyk, ja uważam że On dzisiaj nie pomoże Atlancie. U Chicago zacznie mało znany mimo debiutu już w 2007 roku Kevin Hart. Napisałem mało znany ponieważ w MLB zagrał 4 mecze przed rokiem bilans 2W i 2L moim zdaniem dobry. W tym sezonie jeszcze nie rozpoczął u Cubs. Dzisiaj myślę ma wielką szansę dobrze rozpocząć ten sezon. Na przeciwko Pitcher słabszy i to na pewno będzie miało duże znaczenie. Dzisiaj mecz kończący serię między tymi ekipami jak dotychczas 1-1 w pierwszym meczu Chicago 4-2 dzisiaj ranem czasu Polskiego 1-2. Chicago jest w tabli Central National League gdzie zajmuje 3 pozycję z bardzo dobrym bilansem na własnym stadionie 25-15. Z kolei Atlanta 3 w tabli ale na Wschodzie. Bilans Away 19-22. TO kolejny atut dla mojego typu. Chicago gra u Siebie a co pokazują statystyki u Siebie grają bardzo dobrze. Bilans Chicago w ostatnich 6 meczach także bardzo dobry 4-2 z kolei u Atlanty 3-3. Atlanta kończy drugą serię na wyjeździe mogą być już troszkę zmęczeni ciągłymi wyjazdami. Dlatego typ -1.5 run dla gospodarzy można brać.
Wysłany: 2009-07-19, 11:02
19.07.09 1:15 # ARI Diamondbacks v STL Cardinals # under 7 # 1.85 #10 # bwin
Będzie to drugie starcie na Busch Stadium. Wczoraj Cardinals wygrali 6:1. Dzisiaj buki także w roli faworyta widzą zespół gospodarzy, ale chyba nieco na wyrost. Co prawda w obu zespołach pierwszymi pitcherami będą zawodnicy o świetnych bilansach na dzień dzisiejszy, ale według mnie z większymi szansami na wygraną jest Haren, pitcher Arizony. Goście po fatalnej pierwszej części sezonu, teraz powoli odradzają się. Bilans wyjazdowy 18-22 jest nawet lepszy od domowego. Pitcher gości Dan Haren (9-5) 2.01 ERA, w 130 IP gry oddał zaledwie 31 runs, tylko raz 5 w jednym meczu, poza tym najczęsciej 1 albo 2. Adam Wainwright (10-5) 3.04 ERA, pitcher gospodarzy w ostatnich 4 grach ma ERĘ na poziomie 1,39. Spodziewam się bardzo niskiego wyniku meczu.
27.07.2009r 2:05 Chicago White Sox u Detroit Tigers # over 9.5 # 1.95 # 10 # bwin
Typ z MLB. Spotkanie pomiędzy Chicago White Sox a Detroit Tigers. Co prawda małe mam pojęcie o baseballu ,ale typy bardzo często są trafne co mnie samego nawet zadziwia . Wybrałem typ na over 9.5 . Obie drużyny rzadko przekraczają tę granicę , bardzo często pada under, lecz jeśli grają ze sobą dwie drużyny underowe to z reguły pada over taka czysta teoria . Detroit ostatnie 3 mecze wygrało z Soxami 5-1,4-3 i ostatni mecz 3-3 ,ale po dogrywce wygrało Detroit. Dziś jednak myślę ,że Chicago powinno powalczyć o zwycięstwo , a całkiem przyzwoity kurs , ja jednak pokusiłem się o ten overek gdyż wydaje mi się ,że to pewniejsze rozwiązanie. Kursy na over spadają w dół. Mecz rozpoczyna się za godzinkę, mam nadzieję ,że i tym razem mój instynkt i nie tylko mnie nie zawiedzie
23.09.2009 1:10 # Atlanta Braves u New York Mets +1,5 # 1 # 1.95 # 10 # GB
Zespół Atlanty walczy jeszcze o możliwość gry w playoff, na pewno nie wyprzedzą lidera dywizji (Phillies), w której grają, ale może uda się otrzymać dziką kartę od władz ligi. Z tym, że w tej chwili Rockies są chyba bliżej. Mets sezon już przegrali i po prostu dogrywają go do końca. Braves ostatnio z Mets radzą sobie znakomicie, wygrali 6 ostatnich kolejnych meczów, a w sezonie 10-5. Stawiam tutaj na gości, któzy właściwie na każdej pozycji mają przewagę. Narzucać będzie Jair Jurrjens (12-10) 2.75 ERA, który w 23 z 31 gier pozwolił na 2 lub mniej biegów punktowych rywalom. Pole także po stronie gości, którzy oddają średnio zdecydowanie mniej punktów niż rywal. Pitcherem gospodarzy będzie Nelson Figueroa (2-6) 5.21 ERA, który w tym sezonie w ogóle nie może poradzić sobie z grą. Braves nie powinni miećp roblemów z wygraniem tego spotkania nawet z handicapem.
27.09.2009 20:05 # PHL Phillies v MIL Brewers # 1 # 1.79 # 10 # GB
Mistrzowie Majors są liderami East w NL i trudno przypuszczać, aby dali się przegonić Braves w wyścigu do wygrania tej dywizji. Do końca kilka meczów, a Phillies mają 5 wygranych więcej od swoich rywali. Dwa poprzednie mecze kończyły się wygranymi gospodarzy, ale dzisiaj chyba goście powinni odnieść wygraną. Wygrana zapewnie im playoffy. Dodatkowo na pewno mają przewagę na pozycji pitchera. Joe Blanton (11-7) 3.82 ERA w ostatnich 2 pmeczach (13 IP) nie oddał żadnego pkt., a ogólnie w ostatnich 21 startach ma ERĘna poziomie 2,78. Dave Bush (5-8) 6.22 ERA to pitcher gospodarzy. W tym sezonie w 21 meczach grał tylko 110 IP i oddał aż 79 runs. Powinien pozwolić na kilka odbić Phillies, którzy mam nadzieję wygrają cały mecz.