Wysłany: 2007-01-26, 16:09 Sure bets - pewny sposób na wygraną?
"Sure bets"
Co to jest sure bets?
"Jak masz drzewo, z którego może spaść jabłko, gruszka albo słonik to sure bet jest czymś takim, ze obstawiasz ze spadnie jabłko w jednym sadzie, ze gruszka w innym i ze słonik jeszcze gdzieś indziej i co by nie spadło z drzewa to i tak wilk syty" - autor Coin
Strasznie podoba mi się to wyjaśnienie Smile ale przejdźmy może do konkretów. Sure bet najłatwiej będzie wytłumaczyć na przykładzie.
Czasami bukmacherzy różnie oceniają szanse poszczególnych zawodników/zespołów/etc...
Załóżmy że mamy spotkanie w siatkówkę np. Kuba - Polska.
Bukmacher pierwszy (A) wystawił kursy:
1,10 Kuba - 4,80 Polska
Bukmacher drugi(B):
1,3 Kuba - 2,90 Polska
Najkorzystniejsze kursy w tym wypadku to 1,3(B) - 4,8(A)
Aby obliczyć czy marża bukmacherów dla takich kursów będzie ujemna czyli wystąpi surebet korzystamy ze wzorów:
Dla zdarzeń trójdrogowych(1x2):
marża(%)=(1/1)+(1/x)+(1/2)
Dla zdarzeń dwudrogowych:
marża(%)=(1/1)(1/2)
Dla naszego przypadku marża wynosi:
marża=(1/1,30)+(1/4,80)=0,977
Sure bet występuje tylko wtedy gdy marża - 1 <0
w naszym przypadku mamy:
0,977 - 1 = - 0,023 = - 2,3 %
Pozostaje tylko policzyć ile postawić na Kube a ile na Polske, obliczamy według wzorów:
Dla zdarzeń trójdrogowych:
A(%)=(1/(1/A+1/B+1/C))/A
B(%)=(1/(1/A+1/B+1/C))/B
C(%)=(1/(1/A+1/B+1/C))/C
Dla zdarzeń dwudrogowych:
A(%)=(1/(1/A+1/B))/A
B(%)=(1/(1/A+1/B))/B
Dla naszego spotkania mamy:
A(%)=(1/(1/1.30+1/4.80))/A=0,7869=78,69%
B(%)=(1/(1/A+1/B))/B = 0,2131=21,31%
Stawiamy na Kubę 78,69% jakiejś tam kwoty u Buka B, a na Polskę 21,31% u Buka A.
Bez względu na wynik nasz zysk wyniesie 2,3%
Pamiętaj że sure bety często wykorzystuje się do obrotów bonusami.
Wysłany: 2007-10-27, 10:39 Re: Sure bets - pewny sposób na wygraną?
Żeby grać surbetami trzeba bardzo uważać żeby nie stracić kasy. Wiadomo że stawia się w ten sposób nie małą kasę bo żeby zarobić 1% czyli np. 10zł musimy ryzykować 1000zł. Większość początkujących nawet nie ma takiego kapitału. Grałem tym sposobem chyba z 6 miesięcy i co się w tym czasie dowiedziałem to moję i drogo mnie to kosztowało, jako przykład podam że nie każdy bukmacher rolicza tak samo krecz w tenisie oraz wiele innych myków jak ktoś jest zainteresowany to proszę pisać.....
Wysłany: 2008-02-12, 17:43 Surebety przede wszystkim !!!
Gram surebety od ponad 4 lat. Bardzo wiele się przez ten czas nauczyłem!
Owszem, zdarzyły mi się 2 grubsze wpadki, ale nie zraziło mnie to i gram je do tej pory. Obie były z mojej winy. Czy zatem jest to pewny zysk bez ryzyka?
TAK! Jeśli ktoś gra SUREBETY, a nie coś co wydaje się być surebetem...
Jak to w takim razie odróżnić?
Jakie czekają pułapki?
Na co trzeba uważać?
Czy są do tego programy?
Najczęstsze wpadki są w tenisie (różnice regulaminów przy kreczach), hokeju (branie lub nie branie pod uwagę dogrywki przy obstawianiu under/over), przy zmianie kursów lub wycofaniu ich z oferty.
Jak się przed tym zabezpieczać?
Czy jest to sposób żeby dużo zarobić? To zależy od tego:
Czy dobrze znasz temat?
Ile czasu możesz na to poświęcić?
Jakim kapitałem dysponujesz?
Czy wiesz gdzie szukać surebetów?
Surebety nie są dla każdego. Ale wiem jedno!
Są idealne do obracania bonusów i uważam, że każdy szanujący się gracz powinien wiedzieć jak je do tego wykorzystać! Bo któż z Was nie ma czasem problemu, żeby obrócić dużą kwotą i to zazwyczaj w krótkim czasie?
Zainteresowałem kogoś? Nie chcę tu przepisywać jeszcze raz tego, co już spłodziłem
O wiele więcej dowiecie się dzięki mojej stronie:
Zapraszam!
Będzie dynamicznie rozwijana przede wszystkim z MATEMATYCZNEGO punktu widzenia
Tymczasem zapraszam do PRODUKTYWNEJ rozmowy co sądzicie o graniu surebetów? A może nie tyle co sądzicie, a czy macie jakieś interesujące informacje w tym temacie?