Łotwa v Austria
typ:2
kurs3.6
Gamebookers
W tym spotkaniu bukmacherzy dają wieksze szanse Łotwie co według mnie jest mocno przesadzone.Liga Austriacka wbrew pozorom jest bardzo dobra w dodatku składa się z ekip z kilku różnych krajów co daje im wielkie doświadczenie w grach na obcym terenie(w tym wypadku neutralnym).
Liga Austriacka zakonczyła swoje zmagania w sezone zasadniczym dlatego w ich kadzrze znajdują sie czołowi gacze z tego kraju.
Wczoraj Austriacy pokonali Włochów którzy też byli stawiania w roli faworyta.
Ostatnie wyniki austriaków sa bardzo imponujące dlatego warto zagrać własnie na Austrie.
Oto ostatnie zmagania obu reprezentacji faworyt jest zupełnie inny niz przedstawiają to firmy bukmacherskie
06 May 07 Latvia v Austria 1:5
24 Apr 07 Russia v Austria 3:4
27 Apr 07 USA v Austria 2:6
29 Apr 07 Czech Republic v Austria 1:6
01 May 07 Austria v Belarus 5:2
07 May 07 Austria v Ukraine 4:8
--------------------------------------
24 Apr 07 Latvia v Denmark 2:5
09 Apr 07 Latvia v Germany 1:3
28 Apr 07 Switzerland v Latvia 1:2
02 May 07 Italy v Latvia 3:3
06 May 07 Latvia v Austria 1:5
Pierwsze spotkanie w turnieju kwalifikacyjnym do igrzysk olimpijskich Vancouver 2010 z udzialem reprezentacji Norwegii, Danii, Francji i Kazachstanu. Gospodarzem jest Norwegia co jest atutem, bo druzyny sa na podobnym poziomie sportowym. Norwegowie wystapia w najsilniejszym mozliwym skladzie, natomiast Kazachowie oslabieni bo powolanie odrzucili bramkarze Eremeeva i Ogureshnikova oraz Troschinsky, Koledaev i Dudarev. Przez kontuzje nie moze zagrac Yevgeny Blokhin i Alexey Litvinenko. Tak wiec kilku wartosciowych zawodnikow odpada. Norwegowie sa bardzo zmotywowani i chca awansowac do igrzysk, wiedza ze maja duza szanse gdyz sa gospodarzami, spodziewam sie ich wygranej.
Polacy pokonali Holandie 3:1 i Rumunie 7:0 oraz ulegli w karnych Ukrainie 1:2. Włosi na razie wszystkich ogrywali wysoko, no ale przed nimi najważniejsze mecze z Polską i Ukrainą. By awansować musimy wygrać z Włochami oraz W. Brytanią i liczyć na wygraną Włochów z Ukrainą. Włosi to znakomita drużyna, o wygraną w tym meczu będzie znacznie trudniej niż w pojedynku z Ukraina. Ukraincy zagrali bardzo słabo, a ich ciągłe wykluczenia za 6 graczy na lodzie tylko to potwierdzają. Ale i tak Polacy w 3 tercji zostali zepchnięci do obrony i w końcówce dopiero w grze 5 na 3 nasi mieli przewagę. Włosi to spadkowicz z poprzedniego sezonu jednak jak widać po wynikach nie zamierza siedzieć dłużej niż 1 sezon w I Dywizjii. Jak dla mnie wygrana Włochów nie powinna podlegać dyskusji.
Bardzo ciekawy mecz reprezentacji w hokeju w normalnym meczu ogromnym faworytem była by ekipa USA , ale to jest turniej towarzyski . Jak wiadomo teraz gra NHL więc siła rzeczy najlepsi reprezentanci gości zostali w sowich drużynach klubowych tak więc w składzie na ten turniej znaleźli się zawodnicy , którzy nie mieszczą się w swoich klubach . Zaś niemiecka liga ma teraz przerwę jak wszystkie ligi europejskie tak więc mogą występować w najmocniejszym składzie .
W tym meczu zmierzą się dwie bardzo dobre reprezentacje a mianowicie ekipa Czech i Rosji. Obydwie ekipy występują w mocnym składzie brakuje tylko paru najlepszych zawodników występujących w NHL . Rosja w pierwszym meczu bardzo dobrze zagrała nie dają szans bardzo dobrej ekipie szwedzkiej , zaś ekipa Czech przegrała z drużyną fińska i raczej nie miała w tamtym meczu nic do powiedzenia . Myślę , że podobnie będzie i tym razem i Rosja pewnie wygra ten mecz .
Jednak USA nie jest w aż takim słabym składzie i radzi sobie całkiem dobrze . Słowacja zaś gra dość słabo jak na potencjał jakim dysponuje . Mecz będzie zapewne bardzo wyrównany i nie zdziwię się jak zakończy się znowu po dogrywce w sumie to bardziej typuje ten mecz z baraku innych ciekawych bo wcale to nie jest taki pewny meczyk .
08.11.2009 16:00 # Norwegia v Białoruś # Więcej niż 5,5 # 1.9 # 10 # bwin
Analiza:
Norwegia v Białoruś to mecz w ramach turnieju Podlesie Cup rozgrywanego na Białorusi i Ukrainie. Mam nadzieję że zespół Białorusi będzie chciał na swoim terenie odnieść zwycięstwo. Jak dotąd to spisują się dobrze bo mają dwa zwycięstwa Białoruś - Austria 4:2 ; Białoruś - Dania 4:2. Norwegia spisuję się też bardzo dobrze i ma również dwa zwycięstwa: Norwegia - Team Polesie (w Białorusi) 4:1; Norwegia - Francja (w Białorusi) 6:3. Zaskakuje mnie tak wysokie zwycięstwo Norwegii nad Francją , gdyż ta druga odniosła bardzo mizerne zwycięstwo nad Podlesiem 3:2. Jak z tego widać dzisiejszy pojedynek decyduje kto będzie zwycięzca turnieju. Gdyby wygrała Norwegia to Łukaszenko by nigdy tego nie wybaczył. Dlatego bezpieczniej za typuję na ilość bramek tym bardziej że Białoruś upodobało sobie liczbę 6 a i Norwegia nawet z dość silną Francją potrafiła strzelić 6 bramek tracąc 3.
Z dość skąpej oferty z hokeja na dziś postanowiłem wybrać mecz pomiędzy Słowacją a Łotwą, Mimo iż jest to mecz towarzyski to obydwie ekipy zagrają z pewnością w najmocniejszym składzie ponieważ są to ostatnie mecze kontrolne przed zbliżającymi się wielkimi krokami mistrzostwami świata. Jak wiadomo, Słowacja ma dużo lepszych hokeistów, którzy co roku walczą o najwyższe cele. Łotwa natomiast skupia się głównie na walce o utrzymanie co im się co roku praktycznie udaje. Myślę, że obydwie ekipy potraktują to spotkanie dość poważnie i go nie odpuszczą a w takiej walce zdecydowanie lepsza jest ekipa Słowacji.