Boston Bruins - Philadelphia Flyers
Typ:1
Kurs:2.00
Jeszcze nigdy nie typowałem NHL ale myślę , że najwyższy czas zacząć zobaczymy z jakim skutkiem . Dzisiejszej nocy spotkają się ze sobą Boston i Philadelphia . Boston przystąpi do tego spotkania w roli zdecydowanego faworyta wystarczy tylko zobaczyć na tabele , żeby dowiedzieć się dlaczego tak jest . Boston zajmuję aktualnie wysokie na jak na NHL 12 miejsce zaś Philadelphia jest dopiero 28 . Jeżeli chodzi o ostatnie mecze to Boston spisuje się bardzo dobrze w przeciwieństwie do rywali , którzy przegrywają mecz za meczem .
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers
Kurs:1.80
Kolejny typ z NHL zobaczymy jak pójdzie miejmy nadzieje , że dobrze . W meczu z wtorku na środę zmierzą się Pittsburgh Penguins i Philadelphia . Drugi typ z NHL i znowu na przegraną Philadephi ale nic w tym dziwnego ponieważ ostatnio goście grają fatalnie i nic dziwnego , że nie są faworytami tym bardziej , że ostatnio mają bardzo ciężkie mecze z drużynami z czołówki w , których ciężko będzie pokusić się im o jakies punkty . Co do Pittsburgha to gra on rewelacyjnie jak dotąd i w pełni zasłużenie zajmuje bardzo wysokie czwarte miejsce , które z pewnością będą chcieli obronić i wygrają ten mecz
Washington Capitals - Carolina Hurricanes
Kurs:1.65
Wydaje mi się , że bardzo fajny meczyk do postawienia a bukmacherzy mocno przesadzili z tak wysokim kursem na gospodarzy , którzy przystąpią do tego spotkania w roli zdecydowanych faworytów . Jeżeli chodzi o tabelę ligową to gospodarze zajmują bardzo wysoką drugą pozycję zaś ich dzisiejsi rywale zajmują ostatnią 30 lokatę . W samej tabeli dzieli obydwie drużyny przepaść podobnie jest jeżeli chodzi o umiejętności . Myślę , że będzie to mecz typowo do jednej bramki i zakończy się łatwą wygraną gospodarzy .
Dziś w sylwestrowy wieczór, podczas gdy większość z nas będzie szaleć na parkietach zostanie rozegrany kolejny pojedynek w ramach rozgrywek NHL.Zmierzą się Florida Panthers i Montreal Canadiens.W lidze obie drużyny spisują się dość podobnie.Według mnie żadna z tych drużyn nie awansuje do rundy play-off.Ale wróćmy do typu.Zdecydowałem się zagrać, że po pierwszej tercji prowadzić będą gospodarze .Jak wiemy atut własnego boiska w pojedynku, gdzie grają drużyny o podobnym potencjale odgrywa ważną rolę.Uważam, że doping własnych kibiców pomoże Floridzie i powinni oni prowadzić w tym meczu już po pierwszej tercji.W tamtym roku Florida u siebie rozbiła Montreal 5-1 prowadząc już po pierwszej tercji 2-0.Dziś na pewno powinno być podobnie.Kurs 2.7 jest moim zdaniem zbyt wysoki i ja zamierzam spróbować zagrać na to zdarzenie.Wam też to polecam.
Vancouver Canucks - Nashville Predators
kurs:1.90
W dzisiejszym meczu spotykają się ze sobą dwie bardzo wyrównane drużyny a mianowicie Vancouver z Nashville. Na pierwszy „rzut oka” może wydawać się ,że cięzko w tym meczu wskazać zdecydowanego faworyta ale nic bardziej mylnego . Może obydwie drużyny w tabeli dzieli mała różnica bo zaledwie ejdnego punktu to bilans ostatnich spotkan przemawia zdecydowanie za gospodarzami , którzy wygrali aż 7 meczy na ostatnie 9 rozegranych zaś ich rywale przegrali aż 5 spotkań w ostatnich 9 kolejkach . Ponadto głównym atutem drużyny Vancuver jest to , że grają ten mecz na własnej tafli na , której spisują się rewelacyjnie dzięki czemu zajmują doskonałe drugie meijsce jeżeli chodzi o tabele meczyów u siebie . Kurs jest bardzo fajny a mecz wydaje się w miare pewny więc warto postawić .
Wybrałem kolejny meczy z NHL na dzisiejszą noc , która miejmy nadzieje będzie szczęśliwa dzięki czemu uda się wzbogacić . Kolejnym moim wyborem jest spotkanie pomiędzy Minnesota i Pittsburghiem . Gdy popatrzymy na tabelę to zdecydowanym faworytem tego spotkania będą goście , którzy zajmują aktualnie bardzo wyoskie 6 miejsce zaś ich dzisiejsi rywale plasują się dopiero na 20 pozycji . Jeżeli chodzi o gości to mieli oni osttanio malutki kryzys , który jak mi się wydaje jest już za nimi po ostatnim zwycięstwie . Co prawda goście mieli malutka zwyżkę formy w dwóch ostatnich meczach ale myślę , że już się wyszaleli i ten mecz dość gładko przegrają .
Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks
Typ:2
Kurs:1.90
W dzisiejszym meczu spotkają się ze sobą Columbus i Chicago . Zdecydowanym faworytem tego meczu jest drużyna gości , która jest rewelacją tego seoznu i zajmuje peirwszą lokatę zaś ich dzisiejsi rywale zajmują dopiero 27 lokatę . Wystarczy , że spojrzymy na tabelę i już wiemy kto na 99 % wygra ten mecz obydwie drużyny dzieli prawdziwa przepaść zarówno w tabeli jak i w grze dlatego dziwi mnie wysoki kurs . Myślę , że warto postawić na ten mecz bo Chicago nie powinno mieć żadnych problemów z wygraniem tego meczu .
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning
Kurs:1.57
Już za chwilę w kolejnym swoim meczu Washington zmierzy się na własnej tafli z Tampą. Oczywiście zdecydowanym faworytem tego spotkania są gospodarze , którzy zajmują doskonałe drugie miejsce i grają ostatnio porywająco o czym najlepiej świadczy doskonała seriia 9 wygranych spotkań . Zaś jeżeli chodzi o ich dzisiejszych przeciwników to plasują się oni dopiero na 25 lokacie i jak nie trudno się domyśleć nie grają oni zbyt dobrze dlatego gospodarze nie powinni mieć żadnych problemów w tym meczu i odnieść dość łatwe zwycięstwo .
Florida Panthers - New York Islanders
Kurs:1.95
Na pierwszy rzut oka mecz wydaje się bardzo wyrównany ponieważ wystepująca w roli gospodarza Florida zajmuje 23 miejsce ale ich dzisiejszy przeciwnik jest tylko trzy oczka niżej mimo iż ma tyle samo punktów . Ale jeżeli spojrzymy na wyniki ostatnich meczy to zauważymy , że gospodarze radzą sobie ostatnio coraz lepiej zaś goście grają fatalnie i przegrywają mecz za meczem o czym najlepiej mówią cztery porażki z rzędu .
Colorado Avalanche - New York Rangers
Kurs:1.75
Zajmujące dość wysoką 10 lokatę Colorado podejmować będzie na własnej tafli fatlanie ostatnio spisujący się zespół New York Rangers , który plasuje się dopiero na 24 miejscu . Jak nie trudno się domyśleć zdecydowanym faworytem będzie zespół gospodarzy , który będzie miał doskonały doping miejscowych kibiców . W dodatku ich dzisiejszy przeciwnik znajduje się w fatalnej formie o czym najlepiej świadczy serria 5 porażek z rzędu . Myślę , że gospodarze nie mają dziś zbyt trudnego zadania i gładko rozprawią się z przeciwnikami .
No niestety typ z ligi szwedzkiej jak zawsze nie były najlepsze ale nic nowego po dzisiejszych meczach najlepiej widać jak nieprzewidywalna jest ta liga, może z NHL będzie lepiej. Dziś na noc wybrałem mecz pomiędzy Phoenix Coyotes a Edmonton. Oczywiście zdecydowanym faworytem są gospodarze, którzy mimo trochę słabszej ostatnio formy zajmują bardzo wysokie 5 miejsce z dorobkiem 75 punktów. Zaś ich rywale są ostatnią 30 drużyną ligi jak dotąd zdołali uciułać zaledwie 42 punkty.
Jeżeli chodzi o bilans ostatnich spotkań to gospodarze w ostatnich 7 meczach wygrali sześciokrotnie w tym aż cztery razy po dogrywkach a ulegli tylko raz w ostatnim meczu. Zaś goście mieli serię 13 porażek potem udało wygrać im się dwukrotnie po czym zaczęli nową serię i jak dotąd przegrali dwa mecze z rzędu ale myślę, że na tym się nie skończy. Wydaje mi się, że dość pewny mecz a kurs nie jest wcale taki niski ponieważ w tym meczu dość gładko powinni wygrać gospodarze.
Postanowiłem wybrać kolejny mecz z NHL, tym razem wpadł mi w oko mecz pomiędzy Anaheim Ducks a Los Angeles Kings . Zdziwiło mnie to, że według bukmacherów faworytem są gospodarze ja uważam odwrotnie. Anaheim jest dość przeciętną drużyną o czym najlepiej świadczy dopiero 18 miejsce z dorobkiem 61 punktów. Zaś Los Angeles to drużyna ze ścisłej czołówki aktualnie zajmująca wysokie 4 miejsce. Jeżeli spojrzymy na bilans obu drużyn to gospodarze mieli co prawda małą zwyżkę formy ale to już chyba za nimi na 6 ostatnich spotkań udało im się 3 krotnie wygrać. Zaś goście mają wspaniałą passę 9 zwycięstw z rzędu co jest imponującym wynikiem. Patrząc na te wszystkie statystyki uważam, że drużyną, która powinna wygrać to dość wyrównane spotkanie jest z pewnością Los Angeles King, a ekipie Anaheim nie pomoże nawet własna publiczność i będą musieli zejść z tafli jako pokonani.
Analiza: Dziś nocy Ottawa Senators podejmie na własnej tafli Washington Capitals, obie ekipy w ostatnich 6 meczach zagrały bardzo dobrze, gospodarze zdobyli 10 punktów, a goście ze stolicy Stanów 11, najwięcej w pośród wszystkich ekip z NHL. W tabeli Ottawa zajmuje 11 pozycje w tym sezonie gra słabiej niż w poprzednim, u siebie jednak radzi sobie dobrze 22 wygrane 8 porażek i 3 remisy. Washington Capitals to bez wątpienia najlepszy zespół w lidze. Liderujący w tabeli na wyjeździe 18 zwycięstw 9 porażek i 4 remisy. Ottawa w bramkach 167:167, a Washington 239:167 a więc bardzo duża różnica. Senatorzy to zespół słynący z gry w kratke, potrafią przegrać z najsłabszym zespołem w tabeli a wygrać z najlepszym. Washington ostatnie dwa mecze zremisował, a wcześniej kontynuował serie 12 spotkań bez porażki. W bezpośrednich meczach, padły tylko dwa remisy, Washington wygrał 4 razy i Ottawa lepsza była 8 razy, dziś licze na gospodarzy i ich wygraną.
Kolejnym dość ciekawym meczem do postawienia z NHL wydaje mi się być pojedynek pomiędzy Philadelphia a Toronto. Oczywiście zdecydowanym faworytem są gospodarze, którzy aktualnie zajmują dość wysokie 15 miejsce z dorobkiem 70 punktów, przypominam, że w NHL gra aż 30 zespołów. Goście natomiast zajmują odległe 29 miejsce i uzbierali jak dotąd tylko 52 oczka. Jeżeli popatrzymy na bilans spotkań to gospodarze w ostatnich meczach prezentują dość wysoką formę o czym najlepiej świadczy fakt, że wygrali aż 5 z 7 ostatnich spotkań zaś goście grają dużo gorzej ponieważ wygrali 3 spotkania z których dwa po dogrywkach. Myślę, że w tym meczu gospodarze nie będą mieli większych problemów, żeby sięgnąć po komplet punktów.
Po dłuższej przerwie znowu postanowiłem wytypować coś z NHL zobaczymy ja to będzie. Najciekawszym meczem do postawienia wydaje mi się być pojedynek pomiędzy Edmonton a New Jersey Devils. Oczywiście zdecydowanym faworytem jest ekipa goście, która aktualnie plasuje się na bardzo wysokiej 9 pozycji z dorobkiem 79 punktów ich przeciwnik to jak na razie najgorsza drużyna ligi, która zajmuje ostatnie 30 miejsce jak dotąd zdobyła zaledwie 46 oczek. Niestety ostatnie mecze również nie napawają gospodarzy optymizmem ponieważ nie były zbyt dobre w o czym świadczą zaledwie dwie wygrane i to po dogrywkach na 9 ostatnich spotkań ich dzisiejsi rywale również nie maja imponującego tego bilansu ale mimo wszystko wygrali więcej bo 3 spotkania. Myślę, że goście zagrają to na co ich tak naprawdę stać i gładko uporają się z rywalami.